Αυτή είναι η συνέντευξη του Σουμάχερ που έφερε την απόλυση της αρχισυντάκτριας του γερμανικού περιοδικού

Μίκαελ Σουμάχερ

i

Μίχαελ Σουμάχερ/©Photo by Clive Mason/Getty Images/Ideal Images

Αυτή είναι η συνέντευξη του Σουμάχερ που έφερε την απόλυση της αρχισυντάκτριας του γερμανικού περιοδικού

Θάνος Λυμπερόπουλος • 16:56 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Το γερμανικό περιοδικό, Die Aktuelle, δημοσίευσε μια υποτιθέμενη πρώτη συνέντευξη του Μικαέλ Σουμάχερ ύστερα απ' το ατύχημα που είχε 2013, όμως δημιουργήθηκε από AI, κάτι που έφερε την απόλυση της αρχισυντάκτριας του περιοδικού.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ, ένα χρόνο αφότου άφησε το τιμόνι στη Formula 1, είχε ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι το 2013 ενώ έκανε σκι και τέθηκε σε κώμα για 250 ημέρες. Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Ελβετία, όπου μέχρι και σήμερα συνεχίζει την αποκατάστασή του.

Αυτά τα 10 χρόνια η οικογένεια του Γερμανού πιλότου, έχει κρατήσει άκρως ιδιωτική τη ζωή του, κάνοντας που και που ενημερώσεις για την κατάστασή του. Τώρα, το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle, ανέβασε ένα άρθρο με τίτλο «Η πρώτη συνέντευξη». Ο Σουμάχερ υποτίθεται πως απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις και μίλησε για το πως όλο το ατύχημα άλλαξε εντελώς τη ζωή του.

Αυτή η ψεύτικη συνέντευξη που δημιουργήθηκε από ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, έφερε την απόλυση της αρχισυντάκτριας του περιοδικού η οποία ενέκρινε αυτό το άρθρο. Το γεγονός αυτό έχει κλονίσει το κοινό της Formula 1 κι η οικογένεια του οδηγού περνάει στην «αντεπίθεση» και μηνύει το περιοδικό.

Η υποτιθέμενη συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ:

«Ήταν μια φρικτή στιγμή για τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και όλη την οικογένεια», έγραφε. Ένα άλλο απόσπασμα έλεγε: «Ήμουν τόσο άσχημα τραυματισμένος που έμεινα για μήνες σε ένα είδος τεχνητού κώματος, γιατί διαφορετικά το σώμα μου δεν θα μπορούσε να τα έχει αντιμετωπίσει όλα. Πέρασα δύσκολα, αλλά η ομάδα του νοσοκομείου κατάφερε να με φέρει πίσω στην οικογένειά μου».