Ράλλυ Ακρόπολις τουλάχιστον έως το 2025 στο WRC
i

Ο Λευτέρης Αυγενάκης / © Intime

Ράλλυ Ακρόπολις τουλάχιστον έως το 2025 στο WRC

Δημήτρης Μπαλής 17:25 - 16.02.2023

Η εκκίνηση από την Ακρόπολη, η βάση του 2023 παραμένει στη Λαμία.

Για τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια, το 2024 και το 2025, το Ράλλυ Ακρόπολις θα παραμείνει στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι – WRC.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, εκεί όπου θα γίνει η εκκίνηση του φετινού αγώνα, που θα είναι και επετειακός, καθώς γιορτάζονται τα 70 χρόνια του εθνικού μας αγώνα. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Λαμία, με την Πανελλήνια Έκθεση, θα φιλοξενεί το Αρχηγείο και το Service Park του 10ου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA. Επίσης, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια, μετά την εκκίνηση, τα πρώτο αγωνιστικό σκέλος θα ξεκινήσει από το Λουτράκι που εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αγώνα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, θα ανακοινωθούν σύντομα. Ωστόσο, στο πλάνο των διοργανωτών του Ράλλυ Ακρόπολις, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια, επίκεντρο είναι ο άνθρωπος, με τις δράσεις σε κάθε περίπτωση να σχεδιάζονται προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, στόχος του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Motorsport Greece είναι κατά τη διάρκεια της χρονιάς η κληρονομιά και η εξέλιξη του Ράλλυ Ακρόπολις, να προβληθούν σε κάθε Έλληνα, μέσα από δραστηριότητες συνδεδεμένες με την τεχνολογία, την ασφάλεια, το περιβάλλον κ.ά., γιορτάζοντας το «μύθο» του Ράλλυ των Θεών, με εκείνους που είχαν την τύχη να τον ζήσουν στα χρόνια που πέρασαν, και συστήνοντάς τον στις νεότερες γενιές.

Το Ράλλυ Ακρόπολις γίνεται 70 ετών: Ο λόγος στους πρωταγωνιστές

Το Ράλλυ Ακρόπολις γίνεται 70 ετών: Ο λόγος στους πρωταγωνιστές

Με μια βραδιά αφιερωμένη σε ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον αγώνα, που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια στα διεθνή αθλητικά δρώμενα.

«Τα 70 χρόνια ιστορίας του αγώνα δεν είναι απλώς ένα χρονικό ορόσημο για τον εθνικό μας αγώνα. Είναι μια σπουδαία κληρονομιά. Όλοι εμείς έχουμε την τιμή και την ευθύνη να διαχειριζόμαστε αυτό το μοναδικό προνόμιο που μας κληροδοτήθηκε, ως δικαίωμα αλλά και ως υποχρέωση. Το δικαίωμα, άλλωστε, επιβεβαιώνεται μόνο με την άσκηση της υποχρέωσης. Δε φτάσαμε εύκολα, σήμερα, να συζητούμε για εορτασμούς 70 ετών. Δεν έγινε τίποτα απ’ όσα πετύχαμε χωρίς πολύ κόπο και μόχθο. Προσπαθήσαμε να πείσουμε ότι η Ελλάδα που ανέτειλε το 2019 είναι μια άλλη Ελλάδα. Και τα καταφέραμε», ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας τον χαρακτήρα της επετείου των 70 χρόνων.

Οσον αφορά την παραμονή του Ράλλυ Ακρόπολις στο παγκόσμιο καλεντάρι, ο διευθυντής αγώνων του WRC Promoter, Σίμον Λάρκιν, τόνισε ότι: «Αυτή η συμφωνία εξασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA για τα επόμενα δύο χρόνια και προστατεύει το μέλλον ενός εκ των -αναμφισβήτητα- διασημότερων ράλι στον κόσμο. Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει μια πλούσια κληρονομιά στο WRC, καθώς και μερικούς από τους πιο παθιασμένους φίλους του σπορ, κάτι που αποδεικνύεται και από τους 65.000 θεατές που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας πέρυσι».

Την εμπιστοσύνη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και του Promoter του θεσμού προς το Ράλλυ Ακρόπολις επισφράγισε και η αντίστοιχα τριετής επέκταση της άρτιας έως σήμερα συνεργασίας με την ΕΚΟ, μέλους του Ομίλου ΕΛΠΕ, που θα παραμείνει έως και το 2025 Μεγάλος Χορηγός και Χορηγός Ονόματος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους οι Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών, Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, οι αντιδήμαρχοι Λαμίας, Παναγιώτης Φώσκολος και Ιωάννης Ζωγράφος, οι αντιδήμαρχοι Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων, Αθανάσιος Παπαθανασίου και Σπύρος Ράτης κ.ά.