Ρεκόρ πτήσης EVTOL από το AutoFlight (vid)

AutoFlight ProsperityI Gen4

i

©AutoFlight

Ρεκόρ πτήσης EVTOL από το AutoFlight (vid)

Δημήτρης Μπαλής 16:53 - 09.03.2023

Το νέο αεροσκάφος Gen4 πέταξε 250,3 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης.

Τα EVTOL, τα γιγαντιαία drone κάθετης απογείωσης και προσγείωσης που προορίζονται να είναι επανδρωμένα και θα χρησιμοποιηθούν για αστικές μετακινήσεις στο μέλλον, εξελίσσονται με ραγδαίο ρυθμό.

Κι ενώ η προηγούμενη μεγαλύτερη πτήση για ένα EVTOL ήταν 248 χιλιόμετρα, από την Joby Aviation το 2021, το Gen4 Design του AutoFlight, που σχεδιάστηκε από τον θρυλικό ντιζάινερ αυτοκινήτων Φρανκ Στέφενσον (Ferrari, Maserati, McLaren), πέταξε για 250 χλμ., με μια και μόνη φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου που έφερε.

Μολονότι το αεροσκάφος Gen4 της AutoFlight είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο αεροηλεκτρονικό σύστημα, η πτήση επαληθεύτηκε από ένα ανεξάρτητο σύστημα που χρησιμοποιείται ευρέως στον τομέα της αεροπορίας.

Η πτήση αναγνωρίζεται ως η μακρύτερη πτήση πλήρως ηλεκτρικών αεροσκαφών στην ιστορία, αεροσκαφών που απογειώνονται και προσγειώνονται κάθετα.

Ο πρόεδρος της AutoFlight, Ομέρ Μπαρ-Γιοχάι, επισήμανε ότι είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα και θα συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία μέχρι την πιστοποίηση πτήσεων από την EASA το 2025.

Τo ηλεκτρικό αεροσκάφος της AutoFlight χρησιμοποιούν ρότορες για να ανυψώσουν το αεροσκάφος κατακόρυφα για απογείωση και στη συνέχεια μεταβαίνουν σε οριζόντια θέση, όπως ένα παραδοσιακό αεροπλάνο. Το αεροσκάφος είναι ικανό να αναπτύξει ταχύτητα που υπερβαίνει τα 200 χλμ./ώρα.

Tags: