Το Battista hyper GT συνέχισε το ξεφάντωμα των ρεκόρ στην Ινδία (vid)

Battista hyper GT

i

Battista hyper GT/©Automobili Pininfarina

Το Battista hyper GT συνέχισε το ξεφάντωμα των ρεκόρ στην Ινδία (vid)

Δημήτρης Μπαλής 13:30 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 28.02.2023

Το καλύτερο σε επιτάχυνση αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, πέτυχε δύο νέα παγκόσμια ρεκόρ.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Battista της Automobili Pininfarina, έγινε το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, εξασφαλίζοντας τα ρεκόρ στα σπριντ ¼ μιλίου και ½ μιλίου.

Με τα συστήματα δεδομένων VBOX σε εφαρμογή για την επαλήθευση της απίστευτης απόδοσης του Battista, ο χρόνος ¼ μιλίου των 8,55 δευτερολέπτων και τα 13,38 δευτ. στο ½ μιλίου, ήταν τα κυριότερα σημεία μιας σειράς σπουδαίων αποτελεσμάτων για το πρώτο πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Automobili Pininfarina.

Με τους Hormazd Sorabjee της Autocar India και Renuka Kirpalani να συμμετέχουν στην ομάδα Performance, Test and Validation της ιταλικής μάρκας, συμπεριλαμβανομένου του Driver Development Stefano Costa, η δοκιμή τελικής ταχύτητας πραγματοποιήθηκε με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Σε αυτή τη δοκιμή, ο Hormazd Sorabjee έπιασε με ευκολία τελική ταχύτητα 358,03 χλμ./ώρα στην πίστα, επισκιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην Ινδία των 332 χλμ./ώρα, το οποίο κατείχε επίσης η Autocar India. 

Η Renuka Kirpalani συνέχισε με 357,10 χλμ./ώρα, σημειώνοντας το ρεκόρ για την ταχύτερη Ινδή οδηγό στον κόσμο. Και τα δύο αυτά ρεκόρ κορυφαίας ταχύτητας επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ινδίας (FMSCI), τον ινδικό αθλητικό οργανισμό που συνδέεται με τη FIA.

Το Battista παράγει πάνω από 1.900 ίππους και 2.340 Nm ροπής, με την ισχύ να κατανέμεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω τεσσάρων κινητήρων και ενός μοναδικού, εξελιγμένου συστήματος torque vectoring που ρυθμίζεται από τους μηχανικούς της Automobili Pininfarina στο κέντρο ανάπτυξης της πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιταλία.

Σημειώνεται ότι το 2022 ξεκίνησε η παραγωγή του Battista στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Atelier στην Ιταλία, και αμέσως άρχισαν οι παραδόσεις.

Battista hyper GT/ ©Automobili Pininfarina

Το 2022 το Battista σημείωσε μια σειρά από παγκόσμια ρεκόρ επιδόσεων στη βάση δοκιμών του στο Nardò της Ιταλίας. Το Battista πέτυχε επιτάχυνση 1,86 δευτ., στα 0-100 χλμ./ώρα, ενώ τα 0-200 χλμ./ώρα τα έπιασε σε 4,75 δευτερόλεπτα.

Εξάλλου, οι επίσημες δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι ο Battista επιτυγχάνει τη μικρότερη απόσταση ακινητοποίησης από οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, συμπληρώνοντας τα 100-0 χλμ.ώρα σε μόλις 31 μέτρα.

Tags: