Τρομερές μάχες στο ράλι Ντακάρ (pic)

Τρομερές μάχες στο ράλι Ντακάρ (pic)

Δημήτρης Μπαλής 16:53 - 07.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 10.01.2023

Αλ Ατίγια και Λεμπ έχουν διαφορά μόλις 3,5 λεπτά μετά από 2.393 χλμ.

Εκπληκτικό και φέτος το ράλι Ντακάρ στα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας. Τα πολλά απρόοπτα, όπως πάντα συμβαίνουν στο κορυφαία και πιο σκληρό ράλι του κόσμου, έχουν φέρει ανατροπές στις κατατάξεις.

ΛΕΜΠ / © Dakar

Μετά από 6 ειδικές διαδρομές, από τις 14 του αγώνα, και 2.393 αγωνιστικά χιλιόμετρα, ο Νάσερ Αλ Ατίγια από το Κατάρ, προηγείται στα αυτοκίνητα οδηγώντας ένα Toyota, έχοντας πίσω του τον Λεμπ σε μόλις 3,5 λεπτά διαφορά! Αξίζει να σημειωθεί ότι 8 οδηγοί έχουν διαφορά μεταξύ τους 7 μόλις λεπτά, κάτι που σημαίνει ότι έως το τέλος προμηνύεται ένας φανταστικός αγώνας.

Σαϊνθ / © Dakar

Ατυχος ο Κάρλος Σάινθ, όταν έσπασε την μπροστινή ανάρτηση του Audi , με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο και οι μηχανικοί να δίνουν μάχη για να φτιάξουν το αυτοκίνητο.

Μπεναβίδες / © Dakar

Στις μοτοσυκλέτες, προηγείται ο Αργεντινός Μπαναβίδες με Husqvarna, έχοντας πίσω του με μόλις 56 δευτ. διαφορά τον Αμερικανό Σκίλερ, με ίδια μοτοσυκλέτα, ενώ τρίτος, με 2 λεπτά και 20 δευτ. διαφορά, είναι ο Αυστραλός Πράις, με ΚΤΜ.

Iveco / © Dakar

Στα φορτηγά, δύο Iveco βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, με δύο Ολλανδούς, μάλιστα, και επικεφαλής τον Ντεν Μπρικ, με δεύτερο τον Φαν Κάστερεν.