Σκληρή απάντηση Σαφνάουζερ στον Αλόνσο

Φερνάντο Αλόνσο

i

© Aston Martin F1

Σκληρή απάντηση Σαφνάουζερ στον Αλόνσο

Δημήτρης Μπαλής 19:34 - 22.02.2023

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η νέα χρονιά, οι δύο πλευρές βρίσκονται στα... μαχαίρια.

Τι σχέση μπορούν να έχουν η Alpine με την Aston Martin; Κάκιστη, αρχικά, αλλά μεγάλη εν συνεχεία, καθώς ο Φερνάντο Αλόνσο άφησε τους Γάλλους για τους Βρετανούς. Η Alpine κατάφερε πέρυσι να τερματίσει τέταρτη στη βαθμολογία των κατασκευαστών, συγκεντρώνοντας 173 πόντους, με την Aston Martin να τερματίζει έβδομη με 55. Ο Ισπανός οδηγός, λοιπόν, ο οποίος έχει αφήσει την Alpine, σε πρόσφατες δηλώσεις του άφηνε αιχμές για τον πήχη που είχαν θέσει στην Alpine.

«Εδώ, στην Aston Martin, όλα είναι διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι. Κάποιοι ήταν ευχαριστημένοι με όσα πέτυχαν. Είτε ήταν τέταρτοι είτε πέμπτοι είτε έβδομοι (όπως η Aston Martin) ήταν χαρούμενοι. Εκεί (στην Alpine) δεν υπάρχουν πανηγυρισμοί, εκτός αν κερδίζουμε», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ως εκ τούτου, αυτές οι δηλώσεις δεν άρεσαν καθόλου στους πρώην εργοδότες του, με τον διευθυντή της αγωνιστικής ομάδας της Alpine, Ότμαρ Σαφνάουζερ να τη... φυλάει στον Ισπανό οδηγό και να του απαντά μέσω του σάιτ της Marca. «Ο Αλόνσο ήταν χαρούμενος με την τέταρτη θέση πέρυσι, όσο και η ομάδα. Ήμασταν πέμπτοι το 2021 και πέρυσι τερματίσαμε τέταρτοι. Φυσικά και θα χαρούμε. Προσωπικά θα ήμουν περισσότερο χαρούμενος να δω την ομάδα μου τέταρτη (όπως πέρυσι η Alpine), παρά έβδομη (όπως η Aston Martin πέρυσι - η νέα στέγη του Αλόνσο)».

Πάντως, ίσως οι δηλώσεις του Αλόνσο να έχουν μεγάλη σχέση με όσα πέρασε στο πλευρό του Εστεμπάν Οκόν, καθώς ήταν φανερό ότι οι δυο τους δεν μπορούσαν να έχουν μια «υγιή» συνεργασία για το καλό όλων.