Ο Τομπάζης νέος ισχυρός άντρας της FIA για τη Formula 1
i

Νικόλας Τομπάζης / © Photo by Clive Mason/Getty Images/Ideal Images

Ο Τομπάζης νέος ισχυρός άντρας της FIA για τη Formula 1

Δημήτρης Μπαλής 16:21 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:35 - 08.02.2023

Ο πρόεδρος της FIA Μπεν Σουλαγιέμ, κάνει ένα βήμα πίσω από τις αρμοδιότητες που είχε

Τελικά, όπως φαίνεται, το θέμα της κόντρας της Liberty Media, που έχει τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1 και του Μπεν Σουλαγιέμ, προέδρου της FIA, έχει νέο επεισόδιο, το οποίο μάλλον ηρεμεί, προς το παρόν, την κατάσταση. 

Θυμίζω ότι ο Μπεν Σουλαγιέμ ειδοποιήθηκε από τους δικηγόρους της F1, τον περασμένο μήνα, ότι εμπλέκεται σε εμπορικά θέμα που δεν είναι των αρμοδιοτήτων του, όταν είπε ότι ήταν φουσκωμένη η αποτίμηση των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων της F1, προκειμένου να πουληθεί. Μάλιστα, η Liberty Media διέρρευσε ότι πρότεινε και αντικατάσταση του Σουλαγιέμ με τον Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, όπως έγραψα σχετικά.

Έπειτα από όλα αυτά, ο Σουλαγιέμ κάνει ένα βήμα πίσω από την καθημερινή λειτουργία της Formula 1, ενόψει της νέας σεζόν. Ηδη ενημέρωσε για την κίνησή του αυτή τις ομάδες, με επιστολή που έστειλε, μεταφέροντας τις αρμοδιότητες για την καθημερινότητα της F1, στον μέχρι στιγμής διευθυντή μονοθεσίων της FIA, τον δικό μας Νικόλα Τομπάζη, ο οποίος θα έχει την άμεση επαφή με τις ομάδες.

Βέβαια, ο Μπεν Σουλαγιέμ θα παραμείνει εμπλεκόμενος στη λήψη αποφάσεων υψηλού επιπέδου και θα επικεντρωθεί σε στρατηγικά θέματα, καθώς όταν ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2021 καθήκοντα προέδρου του διοικητικού οργάνου της F1, προχώρησε σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των λειτουργιών της FIA στη F1.

Στελέχη πολύ κοντά στον πρόεδρο της FIA, ανέφεραν ότι τώρα που ολοκληρώθηκε η δομική αναδιοργάνωση στη Formula 1, ήταν φυσικό να αποχωρήσει ο Σουλαγιέμ από την καθημερινή λειτουργία του σπορ, ωστόσο αυτό μάλλον δεν είναι απόλυτα ακριβές, ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις.