Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Explorer (vid)

Ford Explorer

i

©Ford

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Explorer (vid)

Δημήτρης Μπαλής 12:46 - 08.04.2023

Το μοντέλο εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη και θα πωλείται με τιμές κάτω από 45.000 ευρώ

Η Ford στην Ευρώπη έχει δεσμευτεί να προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο επιβατικών οχημάτων μέχρι το 2030. Σε αυτόν τον δρόμο προς τον εξηλεκτρισμό, η Ford πήρε ένα εμβληματικό της μοντέλο και το έκανε αμιγώς ηλεκτρικό.

Σχεδιασμένο στην Ευρώπη, το νέο Explorer θα κατασκευάζεται στη γηραιά ήπειρο (Γερμανία), το μεσαίου μεγέθους crossover έχει θέσεις για πέντε άτομα.

Το αεροδυναμικό εξωτερικό αποτυπώνει το πνεύμα και το δυναμικό στυλ του εμβληματικού αμερικανικού SUV της Ford για μια νέα ηλεκτρική εποχή, που ορίζεται επίσης από μια τολμηρή σχεδίαση τύπου «ασπίδας» αντί της παραδοσιακής μάσκας.

Ford Explorer ©Ford

Το μοντέλο διαθέτει μια ευμεγέθη κινητή οθόνη αφής SYNC Move και ένα πλήρως συνδεδεμένο σύστημα infotainment με ηχοσύστημα προσαρμοσμένο στο εσωτερικό, ασύρματη ενσωμάτωση εφαρμογών και προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού.

Η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ φθάνει στα περίπου 470 λίτρων, ενώ η κονσόλα με χωρητικότητα 17 λίτρων, ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό μπορεί να χωρέσει ένα laptop 15 ιντσών, ενώ υπάρχει και ένα κρυφό ντουλαπάκι και με hands-free πρόσβαση.

Η φουτουριστική εξωτερική σχεδίαση συνδυάζεται με ένα υπερσύγχρονο εσωτερικό με υλικά και χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, με σπορ καθίσματα και μια εξελιγμένη μπάρα ήχου.

Ford Explorer ©Ford

Το σύστημα infotainment SYNC Move του Explorer όχι μόνο κρατά τους επιβάτες συνδεδεμένους, αλλά διαθέτει επίσης μια κινητή οθόνη αφής 15 ιντσών που μπορεί να μετακινείται ομαλά προς τα πάνω και προς τα κάτω ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού και κρύβει έναν κρυφό αποθηκευτικό χώρο για τιμαλφή. Ένας χώρος για δύο μεγάλα smartphones συνοδεύεται στάνταρ από έναν ασύρματο φορτιστή συσκευών, ενώ το SYNC Move παρέχει ασύρματη συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay.

Διαθέσιμο σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με μπαταρίες 52kWh και 77kWh (δανεισμένες από το VW ID.4), και ισχύ 150 και 265 ίππων, το Explorer θα φέρει πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, όπως: θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και τιμόνι, κάθισμα οδηγού με λειτουργία μασάζ και έλεγχο κλιματισμού που επιτρέπει στον οδηγό και τον συνοδηγό να επιλέγουν τη δική τους θερμοκρασία. Η πρόσβαση στο εσωτερικό του ηλεκτρικού crossover γίνεται με το στάνταρ σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (keyless entry) και την διαθέσιμη hands-free πόρτα του χώρου αποσκευών.

Τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνουν, για πρώτη φορά σε όχημα Ford στην Ευρώπη, το Assisted Lane Change για ομαλή και ασφαλή αλλαγή λωρίδας με το πάτημα ενός μοχλού των φλας, καθώς και το Clear Exit Assist που προειδοποιεί για ποδηλάτες που πλησιάζουν πριν ανοίξουν οι πόρτες στα πολυσύχναστα κέντρα των πόλεων.

Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από τα τέλη του τρέχοντος έτους, με αναμενόμενη τιμή κάτω από 45.000 ευρώ.

Tags: