Το νέο ID.3 είναι έτοιμο
i

© VW

Το νέο ID.3 είναι έτοιμο

Δημήτρης Μπαλής 12:44 - 07.12.2022

Την άνοιξη του 2023 θα αποκαλύψει η Volkswagen το ηλεκτρικό ID.3 δεύτερης γενιάς.

Το ID.3 είναι το μοντέλο με το οποίο η VW πέρασε με νέα πλατφόρμα, ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και ήταν το πρώτο της οικογένειας ID, η οποία έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Τώρα, με το δεύτερης γενιάς μοντέλο, που θα λανσάρει την άνοιξη του 2023, το ID.3 που παράγεται στα εργοστάσια του Ζισκάου και της Δρέσδης στη Γερμανία, λόγω της αυξημένης ζήτησης θα κατασκευάζεται και στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Φόλσμπουργκ.

© VW

Το νέο ID.3 είναι εξοπλισμένο με την τελευταία γενιά λογισμικού, η οποία βελτιώνει την απόδοση του συστήματος και είναι σε θέση να λαμβάνει ενημερώσεις over-the-air. Επιπλέον, το βασικό πακέτο εξοπλισμού έχει αναβαθμιστεί: περιλαμβάνει πλέον οθόνη με διαγώνιο 12 ίντσες (30,5 εκατοστά), αφαιρούμενο πάτωμα χώρου αποσκευών και κεντρική κονσόλα με δύο ποτηροθήκες.

Λειτουργίες όπως το Plug & Charge και το έξυπνο Electric Vehicle Route Planner, κάνουν την εμπειρία φόρτισης στο νέο ID.3 ακόμα πιο απλή και βολική. Η VW χρησιμοποιεί την τελευταία γενιά πλήρως ενσωματωμένων συστημάτων υποβοήθησης στο ID.3, όπως το προαιρετικά διαθέσιμο Travel Assist με Swarm Data και το Park Assist Plus with Memory Function.

© VW

Η τιμή εκκίνησης του ID.3 Life είναι 43.995 ευρώ, στη Γερμανία, και κάπως έτσι θα είναι και στην Ελλάδα, προ της επιδότησης. Το ζήτημα είναι ότι ακόμα δεν έχουν εξομαλυνθεί οι παραδόσεις και θα υπάρχουν καθυστερήσεις.