Λεκλέρ: «Δεν έχουμε αρχίσει ακόμα συζητήσεις για την ανανέωσή μου»

Ο Σαρλ Λεκλέρ έχει μείνει μόνο με το βραβειο της πολ ποζίσιον στο Μπακού

i

©Pirelli

Λεκλέρ: «Δεν έχουμε αρχίσει ακόμα συζητήσεις για την ανανέωσή μου»

Δημήτρης Μπαλής 09:22 - 25.05.2023
Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari διέψευσε τις φήμες που τον θέλουν να έχει ξεκινήσει συνομιλίες για την επέκταση του συμβολαίου του.

Στη διάψευση των φημών και μερικών ρεπορτάζ που κάνουν λόγο πως ο Σαρλ Λεκλέρ έχει αρχίσει συνομιλίες με τη Ferrari, για υπογραφή νέου συμβολαίου, προχώρησε ο ίδιος ο οδηγός. Το υπάρχον ολοκληρώνεται σε περίπου 18 μήνες και είχε υπογραφεί το 2019. Η Ferrari, από την πλευρά της, θέλει - σύμφωνα πάντα με αυτά που λέγονται - να τελειώσει το θέμα του, ώστε να προχωρήσει ήρεμη μετά στην κατάστρωση των σχεδίων της. Άλλο να μην γνωρίζεις τι θα γίνει με το οδηγικό σου δίδυμο κι άλλο να ξέρεις.

Όλα ξεκίνησαν από τον διάσημο Ιταλό δημοσιογράφο που καλύπτει το ρεπορτάζ της Formula 1, τον Τζιουλιάνο Ντατσέσα. Υποστήριξε πως οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν ήδη αρχίσει, με τις πλευρές να αφορούν τον Μονεγάσκο και τον πρόεδρο της Ferrari, Τζον Έλκαν. Όμως, ο 25χρονος, μιλώντας στη La Gazette de Monaco, ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Δεν μιλάμε αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχει κάποια προθεσμία. Θα τα δούμε όλα όταν έρθει η ώρα. Πιστεύω πως γι αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον Φρεντερίκ Βασό. Μου μένει ακόμα 1,5 χρόνος για τη λήξη του συμβολαίου μου. Ο καιρός είναι πολύς και μου φαίνεται φυσιολογικό να μην έχουμε αρχίσει ακόμα τις συνομιλίες», ανέφερε ο Λεκλέρ.

Από εκεί και πέρα, το όνομά του έχει εμπλακεί σε πιθανή μετακίνηση στη Mercedes και ανταλλαγή με τον Χάμιλτον, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να σχολιάσει κάτι περισσότερο, αφού τέτοια πράγματα είναι πρωτόγνωρα για τον ίδιο, δίχως να αγχώνεται, όμως. «Μέχρι τώρα, δεν δίνω μεγάλη βάση, έστω και αν μου φαίνεται κάπως παράξενο. Όταν πήγα στην Alfa Romeo, ήταν κάτι γρήγορο, απότομο και μετά μεταπήδησα στη Ferrari προς μεγάλη έκπληξη όλων. Από τότε, ποτέ δεν υπήρξε κάτι άλλο, αφού έχω ένα μεγάλο συμβόλαιο με την ομάδα, το οποίο λήγει στα τέλη του επόμενου έτους. Αγαπώ τη Ferrari, πάντα ονειρευόμουν να οδηγήσω γι αυτή την ομάδα και οι φήμες δεν με επηρεάζουν. Εγώ, απλώς συγκεντρώνομαι στη δουλειά μου και στην πίστα, γιατί ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θα θέλαμε», είπε.

Βέβαια, υπάρχει και το άλλο ρεπορτάζ, που κάνει λόγο πως η Ferrari ετοιμάζει πρόταση 40 εκατ. λιρών για να κάνει δικό της τον Λιούις Χάμιλτον στο τέλος της χρονιάς. Ο 38χρονος δεν αναμένεται να ολοκληρώσει την καριέρα του στα επόμενα δύο χρόνια και όπως έχει παραδεχτεί ο Τότο Βόλφ, λογικά δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα στο να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Τώρα, για το αν ισχύει πως η Ferrari προσπαθεί να «ανακατέψει» την τράπουλα, αυτό το γνωρίζουν μόνο οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

Tags: