Άγριοι Τίμπεργουλβς επιτέθηκαν στο Ντένβερ: Η Μινεσότα απέκλεισε με απίστευτο τρόπο τους πρωταθλητές Νάγκετς (vids)
i

photo by C. Morgan Engel / Getty Images / Ideal Images

Άγριοι Τίμπεργουλβς επιτέθηκαν στο Ντένβερ: Η Μινεσότα απέκλεισε με απίστευτο τρόπο τους πρωταθλητές Νάγκετς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:53 - 20.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 29.05.2024

Στο Game 7 οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς ήταν από άλλο... πλανήτη. Έχαναν ακόμα και με 20 πόντους, αλλά τελικά νίκησαν με 98-90 τους πρωταθλητές Νάγκετς και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης. Εκεί, θα συναντήσουν τους Ντάλας Μάβερικς.

Οι Ντένβεν Νάγκετς στο δεύτερο ημίχρονο προηγούνταν ακόμα και με 20 πόντους διαφορά. Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν ασταμάτητος και τελικά κατέγραψε στην στατιστική του 34 πόντους και 19 ριμπάουντ. Ο Τζαμάλ Μάρεϊ ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 35 πόντους. Κι όμως, οι πρωταθλητές του 2023 έχασαν στο Ντένβερ και αποκλείστηκαν από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Άρα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επαναλάβουν το έτος 2024 τον περσινό τους θρίαμβο. Πλέον, μαζεύουν τα μπαγκάζια τους ετοιμάζονται για διακοπές και ο Joker ετοιμάζεται για να επιστρέψει στην πατρίδα και στα άλογά του.

Αντίθετα οι Τίμπεργουλβς τα κατάφεραν στο Game 7, επικράτησαν με σκορ 98-90 και παρά το γεγονός ότι εκτός από τα προαναφερόμενα εντυπωσιακά στατιστικά των γηπεδούχων, την ίδια ώρα οι Λύκοι είδαν τον σούπερ σταρ τους να είναι απελπιστικά άστοχος. Ο Άντονι Έντουαρντς έβαλε μόνο 16 πόντους (τους 14 βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο) και είχε 6/24 σουτ.

Οι Λύκοι όμως, απέδειξαν πως είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα και ο Καρλ Άντονι-Τάουνς με τον Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς βρήκαν τον τρόπο για να απειλήσουν σε ατομικό επίπεδο (έβαλαν από 23 πόντους ο καθένας) και κυρίως να εξαφανίσουν ότι καλό είχαν οι Νάγκετς πέραν των Γιόκιτς και Μάρεϊ. Άλλωστε, αυτοί ήταν που έβαλαν τους 69 από τους 90 πόντους της ομάδας τους.

Ξύπνησαν τα φαντάσματα στο Madison: Οι Νικς κατέρρευσαν και οι Πέισερς προκρίθηκαν! (vids)
NBA

08:39 - 20.05.2024

Ξύπνησαν τα φαντάσματα στο Madison: Οι Νικς κατέρρευσαν και οι Πέισερς προκρίθηκαν! (vids)

Στο Game 7 της Νέας Υόρκης οι Νικς δεν κατάφεραν να αναταποκριθούν. Ο Ανουνόμπι νωρις και ο Μπράνσον αργότερα αποχώρησαν τραυματίας και οι Πέισερς (όπως το 1995 με τον Ρέτζι Μίλερ) πήραν την πρόκριση μέσα στο Madison Square Garden. Πλέον, συναντούν τους Μπόστον Σέλτικς στους τελικούς της Ανατολή.

Κι αφού οι Ντάλας Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς μια μέρα πριν είχαν πάρει την δική τους πρόκριση στους τελικούς της Δύσης, τώρα έρχονται να πλαισιώσουν το ζευγάρι οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, που για δεύτερη φορά στην ιστορία τους φθάνουν σε αυτό το σημείο. Η προηγούμενη ήταν στα Playoffs του 2004 όταν και αντιμετώπισαν τους Λος Άντζελες Λέικερς στην τελευταία σειρά της περιφέρειας και αποκλείστηκαν.

Τότε οι Τίμπεργουλβς έπαιζαν με τον Κέβιν Γκαρνέτ, τον Λατρέλ Σπρίουελ, τον Σαμ Κασέλ και τον Ουάλι Σζέρμπιακ και οι Λέικερς με τον Κόμπε Μπράιαντ, τον Σακίλ Ο'Ν'ιλ, τον Ντέρεκ Φίσερ και τον Καρλ Μαλόουν.