Απίθανο: Ο Παπανικολάου αποβλήθηκε στο 11’ αλλά συνέχισε γιατί έφυγε τελικά η διαιτητική τριάδα μετά το «πέσιμο» του προπονητή της Ράκοβ! (vid)

Απίθανο: Ο Παπανικολάου αποβλήθηκε στο 11’ αλλά συνέχισε γιατί έφυγε τελικά η διαιτητική τριάδα μετά το «πέσιμο» του προπονητή της Ράκοβ! (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 19:30 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 02.07.2023

Ο διεθνής χαφ της Ράκοβ Γιάννης Παπανικολάου αποβλήθηκε στο 11’ σε φιλικό, αλλά συνέχισε, γιατί αποχώρησαν οι διαιτητές και πήραν τη θέση τους παίκτες και στελέχη της πολωνικής ομάδας και της Σλάβια Πράγας.

Αδιανότητα πράγματα στο φιλικό της Ράκοβ με τη Σλάβια Πράγας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μπαντ Λέονφελντεν της Αυστρίας.

Στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Πολωνίας και τον σύλλογο της Τσεχίας, ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον Έλληνα διεθνή χαφ των Πολωνών Γιάννη Παπανικολάου. Σύμφωνα με τον διαιτητή αιτία ήταν οι προσβολές που δέχθηκε αν και είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές νωρίτερα τον Έλληνα παίκτη.

Παρά την αποβολή, οι ομάδες ήθελαν να παίξουν 11 εναντίον 11, διότι διαφορετικά δεν είχε νόημα να βγουν ασφαλή συμπεράγματα σε ένα φιλικό, όπου η μία ομάδα θα είχε αριθμητικό μειονέκτημα. Ο προπονητής της Ράκοβ Ντάβιντ Σβάργκα, εξοργίστηκε και ζήτησε από τον διαιτητή να συνεχίσει το ματς κανονικά με 11 παίκτες.

Ο διαιτητής αρνήθηκε, διότι σύμφωνα με τον ίδιο, κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα! Μετά τις προσπάθειες των διοργανωτών του αγώνα και των εκπροσώπων των δύο ομάδων να συνεχιστεί ο αγώνας με 11 παίκτες, ο διαιτητής και οι βοηθοί του αποχώρησαν κι αρνήθηκαν να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα και να επικοινωνούν με οποιονδήποτε τρόπο.

Γι’ αυτό οι δύο ομάδες κατέληξαν σε συμφωνία. Δύο παίκτες της Σλάβια θα ήταν επόπτες, ο τερματοφύλακας Σιρότνικ και ο Ντουντέρα. Τον ρόλο του διαιτητή, παράλληλα, ανέλαβε ο τιμ μάνατζερ της Ράκοβ Κάμιλ Βασκόβσκι. Ο Παπανικολάου, λοιπόν, έμεινε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο με τη συναίνεση και της Σλάβια Πράγας, ενώ βασικός ήταν και ο Έλληνας στόπερ Στράτος Σβάρνας. Οι Τσέχοι επικράτησαν στο ματς με 2-1.