Ο Άρης Λεμεσού, η Ράκοβ των Ελλήνων και οι υπόλοιπες ομάδες που πήραν για πρώτη φορά πρωτάθλημα

Άρης Λεμεσού - Στράτος Σβάρνας

i

©BeFunky

Ο Άρης Λεμεσού, η Ράκοβ των Ελλήνων και οι υπόλοιπες ομάδες που πήραν για πρώτη φορά πρωτάθλημα

Κώστας Τσιακλής 16:01 - 22.05.2023

Ο Άρης Λεμεσού στέφθηκε πρωταθλητής Κύπρου και έγινε η 7η ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της τη φετινή περίοδο.

Ο Άρης Λεμεσού είναι ο νέος πρωταθλητής Κύπρου, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να κατακτά το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μάλιστα η κυπριακή ομάδα είναι ο 7ος ευρωπαϊκός σύλλογος που παίρνει φέτος το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Ο Άρης στέφθηκε πρωταθλητής μετά τη νίκη του συμπολίτη, Απόλλωνα με 3-2 επί του ΑΠΟΕΛ (και με γκολ του Άμρ Ουάρντα) αφού πλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λευκωσίας δεν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά των έξι βαθμών από την κορυφή. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα της Λεμεσού είναι ο σύλλογος που κατακτά το πρωτάθλημα Κύπρου.

Ο Άρης δεν είναι η μοναδική πρωτάρα στην Ευρώπη που παίρνει πρωτάθλημα φέτος αφού το κατάφεραν άλλες έξι. Μια εξ αυτών είναι και η Ράκοβ Τσεστόχοβα του Στράτου Σβάρνα και του Γιάννη Παπανικολάου.

Η Πολωνική ομάδα έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια εδώ και αρκετό καιρό αφού μια αγωνιστική πριν το τέλος της σεζόν βρίσκεται στο +11 από τη δεύτερη Λέγκια Βαρσοβίας. Οι δύο Έλληνες έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία αφού αγωνίστηκαν στα περισσότερα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Αλλαγή σκυτάλης είχαμε και στη Ρουμανία αφού η Φαρούλ Κονστάντα πανηγύρισε ήδη το πρώτο της πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γκεόργκι Χάτζι επικράτησε με 3-2 της Στεάουα Βουκουρεστίου του Ηλία Χαραλάμπους και «άνοιξε» τη ψαλίδα στους τέσσερις βαθμούς από το σύλλογο της πρωτεύουσας, μια αγωνιστική πριν το τέλος.

Πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στη Βόρεια Μακεδονία ανακηρύχθηκε η Στρούγκα αφού ολοκλήρωσε τη φετινή περίοδο με δέκα βαθμούς διαφορά από τη Σκούπι που την ακολουθούσε στη βαθμολογία.

Το ίδιο ισχύει και για τη Λάρν της Βόρειας Ιρλανδίας, η οποία δεν υπέκυψε στην πίεση της Λίνφιλντ και πανηγύρισε το πρωτάθλημα με έξι βαθμούς διαφορά. Πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου με μόλις μια ήττα ανακηρύχθηκε η Σουίφτ Εσπεράντζε ενώ πρωτάθλημα στην ισοβαθμία κατέκτησε η Ατλέτικ Εσκλάδες στην Ανδόρα. Αξίζει να σημειωθεί πως στη δεύτερη θέση έμεινε η συμπολίτισσα, Ίντερ Κλαμπ Ντε Εσκλάδες.

Αναλυτικά οι ομάδες που κατέκτησαν για πρώτη φορά πρωτάθλημα στην Ευρώπη:

Άρης Λεμεσού (Κύπρος)

Ράκοβ Τσεστόχοβα (Πολωνία)

Φαρούλ Κονστάντα (Ρουμανία)

Στρούγκα (Βόρεια Μακεδονία)

Λαρν (Βόρεια Ιρλανδία)

Σουίφτ Εσπεράντζε (Λουξεμβούργο)

Ατλέτικ Εσκλάδες (Ανδόρρα)