Αντιπρόεδρος ΕΠΟ: «Μπορεί ο τελικός του Κυπέλλου να γίνει με 20.000 κόσμο στο Πανθεσσαλικό»

Αντιπρόεδρος ΕΠΟ: «Μπορεί ο τελικός του Κυπέλλου να γίνει με 20.000 κόσμο στο Πανθεσσαλικό»

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:53 - 23.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 22.05.2024

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου για το θέμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη στο OPEN» », άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη στο Πανθεσσαλικό με 20.000 οπαδούς. Παράλληλα αναφέρθηκε στις συλλήψεις της υπόθεσης Λυγγερίδη και στον αρχιδιαιτητή, Φρόιντφελντ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις συλλήψεις στην υπόθεση Λυγγερίδη: «Σε ένα τόσο βαρύ γεγονός δεν μπορείς να πάρεις θέση και να μιλήσεις. Πρέπει η δικαιοσύνη να λειτουργεί άμεσα και να βγάζει αποτελέσματα, πρέπει να εξαλειφθούν γενικότερα τα φαινόμενα βίας. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Πρέπει να μπει μια τάξη όσον αφορά τους οργανωμένους οπαδούς.

Πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της Πολιτείας και μεγαλύτερη συμμετοχή των παραγόντων των μεγάλων ομάδων, για να μπουν οι οργανωμένοι να μπουν στο περιθώριο. Οι παράγοντες μπορούν να στηρίξουν την Πολιτεία σε αυτό το εγχείρημα. Μέχρι τώρα υπήρχε μια προσπάθεια συγκάλυψης. Όταν κάποιοι άνθρωποι παρανομούν, πρέπει κάτι να γίνει».

Για τον αρχιδιαιτητή Φρόιντφελντ: «Το θέμα του αρχιδιαιτητή θα το αποφασίσει η νέα διοίκηση».

Για τα όσα ακούστηκαν για το Άρης-ΑΕΚ: «Τα θέματα που ακούγονται όπως αυτό για το Αρης-ΑΕΚ, είναι γιατί υπάρχουν στα playoffs και στα playouts, αδιάφορες βαθμολογικές ομάδες. Προσπαθούμε να βάλουμε το goal line technology σε συνεργασία με το Υπουργείο και όλα γίνονται για να γίνει πιο αποτελεσματικό το VAR για να μην υπάρχουν παράπονα. Εγώ είμαι από αυτούς που θέλουμε Έλληνες διαιτητές με μια επιτροπή που αποτελείται από ξένους αρχιδιαιτητές. Όταν δεν εμπιστευόμαστε τους Έλληνες διαιτητές εμείς στο πρωτάθλημά μας, τότε πως να τους εμπιστευτεί η UEFA και η FIFA;»

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Δεν έχει έρθει καμία αίτηση στην ΕΠΟ για αναβολή του τελικού, πρέπει να στηριχθεί ο Ολυμπιακός που έφτασε στα ημιτελικά του Conference League. Έχει αποκλειστεί από τον Καρυπίδη η αλλαγή του γηπέδου. Το Πανθεσσαλικό δεν είναι το πιο ασφαλές γήπεδο. Στην προκήρυξη μπήκε το γήπεδο του Βόλου για να ικανοποιηθεί το αίσθημα των φιλάθλων από τη Βόρεια Ελλάδα πως πηγαίνουν συνεχώς στην Αθήνα.

Υπήρχε και το πρόβλημα του ΟΑΚΑ, ενώ στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάποιο γήπεδο για να φιλοξενήσει τον τελικό. Δεν μπορούμε να αποποιηθούμε τις ευθύνες, αλλά και πέρυσι που είχαμε περισσότερα γήπεδα, καταλήξαμε να σκεφτούμε την Αλβανία. Αμα η Πολιτεία υποστηρίξει την απόφαση, μπορεί να γίνει στο Πανθεσσαλικό με 20.000 κόσμο».