Αλμέιδα κι ΑΕΚ επέστρεψαν μαζί στους τίτλους έπειτα από πέντε χρόνια (vids)

Ματίας Αλμέιδα

i

©Intime

Αλμέιδα κι ΑΕΚ επέστρεψαν μαζί στους τίτλους έπειτα από πέντε χρόνια (vids)

Κώστας Τόπας 10:13 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 16.05.2023

Η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος έπειτα από πέντε χρόνια. Οπως και ο Ματίας Αλμέιδα κατάφερε στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα να επιστρέψει στους τίτλους ως προπονητής, μετά το 2018.

Για 13η φορά στην ιστορία της, η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος κι αυτό το σπουδαίο επίτευγμα πιστώνεται σε σημαντικό βαθμό στον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος κατάφερε να αλλάξει ριζικά την ΑΕΚ σε σχέση με την περυσινή της εικόνα. Ο Αργεντινός έγινε ο όγδοος προπονητής στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων» που κατακτά το πρωτάθλημα και μπαίνει σε μια λίστα που περιέχει τα ονόματα των Νεγρεπόντη, Τσάκναντι, Στάνκοβιτς, Τσαϊκόφσκι, Σταματιάδη, Μπάγεβιτς και Χιμένεθ. Παράλληλα έγινε ο 27ος ξένος προπονητής που έβαλε το όνομά του δίπλα στην κατάκτηση του τίτλου στα χρόνια της Α’ Εθνικής/Super League και μόλις ο δεύτερος από την Αργεντινή έπειτα από τον Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα επέστρεψε στα τρόπαια έπειτα από πέντε χρόνια. Οπως το ίδιο ισχύει και για την Ένωση. Εκείνη τη χρονιά, ο Αργεντινός κέρδισε την έκδοση του 2018 του CONCACAF Champions League με την Γουαδαλαχάρα και ως αποτέλεσμα προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Μάλιστα, είχε αναδειχθεί και κορυφαίος τεχνικός από την CONCACAF.

Τη σεζόν 2017-18, τότε δηλαδή που ο Αλμέιδα κατέκτησε τον πέμπτο του τίτλο ως προπονητής, η ΑΕΚ ανέβηκε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, έχοντας κάνει μία πολύ πειστική πορεία και έχοντας επιδείξει σταθερότητα, προσωπικότητα και ποιότητα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Παρά το γεγονός ότι έπαιξε στο Europa League μέχρι την φάση των 32 και έφτασε για μία ακόμα χρονιά ως τον τελικό του Κυπέλλου, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να δείξει ανθεκτικότητα στις απαιτήσεις όλων των διοργανώσεων και να διαπρέψει σε όλα τα μέτωπα.

Ο «Πελάδο» με δημοσίευσή στον προσωπικό λογαριασμό στο Ιnstagram, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ακόμα και αυτούς που δεν είχαν προβολή, ενώ έστειλε μήνυμα για συνέχεια.

Ο φονικός σεισμός στη Θεσσαλονίκη και ο θάνατος της Βέμπο: Τι έγινε την τελευταία φορά που η ΑΕΚ έκανε το νταμπλ (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:47 - 16.05.2023

Ο φονικός σεισμός στη Θεσσαλονίκη και ο θάνατος της Βέμπο: Τι έγινε την τελευταία φορά που η ΑΕΚ έκανε το νταμπλ (vids)

Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδος και να ολοκληρώσει το νταμπλ στις 24 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό στον Βόλο, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το Sportal θυμάται τι γινόταν στον κόσμο την τελευταία φορά που η Ένωση κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο σε μία χρονιά.

«Τα πιο ειλικρινή μου ευχαριστώ στην οικογένεια της ΑΕΚ, όλο το προσωπικό, ειδικά εκείνους που δουλεύουν πίσω από τις κάμερες. Το προπονητικό προσωπικό και τους παίκτες που έδωσαν την ψυχή τους σε κάθε ματς, τους οπαδούς που πάντα φωνάζουν για την ομάδα και την οικογένειά μου που είναι η πιο σπουδαία υποστήριξη. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ ΑΕΚ, ευχαριστώ Ελλάδα, συνεχίζουμε για περισσότερα», έγραψε ο Ματίας Αλμέιδα στην ανάρτησή του.