Άμραμπατ για κάθε έκτακτη αγωνιστική ανάγκη και για κάθε ρόλο
i

Νορντίν Άμραμπατ/©intime

Άμραμπατ για κάθε έκτακτη αγωνιστική ανάγκη και για κάθε ρόλο

Κώστας Τσίλης 08:34 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 05.03.2023

Στο σημερινό ματς της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ ο Άμραμπατ θα κληθεί για ακόμα μια φορά να καλύψει μια έκτακτη αγωνιστική ανάγκη, αλλάζοντας ρόλο στο γήπεδο

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Νορντίν Άμραμπατ λόγω οικογενειακών προβλημάτων ήταν... φευγάτος από την ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα ρωτήθηκε αν υπολογίζει τον Μαροκινό στον αγωνιστικό πλάνο και ως εκ τούτου αν έχει νόημα να δοθεί η μάχη για να παραμείνει. Ο Αργεντινός τεχνικός είχε απαντήσει ένα μεγάλο "ναι". Μπορεί βλέπετε να μην υπολόγιζε για βασικό τον Άμραμπατ, αλλά είχε ήδη προβλέψει, αυτό που έγινε ο Μαροκινός στην πορεία της σεζόν. Μια λύση για κάθε έκτακτη αγωνιστική ανάγκη. 

Στο σημερινό ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ο Αλμέιδα πρέπει να καλύψει το κενό του Γκαρσία και του Αραούχο στο επιθετικό δίδυμο. Και η επιλογή του Αργεντινού τεχνικού, όπως φάνηκε στις δοκιμές που έκανε στα Σπάτα, είναι να μεταθέσει τον Άμραμπατ από το δεξί άκρο της επίθεσης και να τον βάλει στον άξονα. Πίσω και δίπλα στον Τσούμπερ (με τον Γκατσίνοβιτς και τον Ελίασον στα δυο άκρα). Για να μοιραστούν επί της ουσίας οι δυο τους, τον ρόλο του κεντρικού επιθετικού. 

Προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του, που ο Άμραμπατ θα κληθεί να παίξει αυτόν τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού ή και του κατά συνθήκη φορ. Ούτε καν είναι η πρώτη φορά στην φετινή σεζόν, που ο Μαροκινός καλείται να καλύψει αγωνιστική ανάγκη που προκύπτει από απουσία. Ήταν ο Άμραμπατ η επιλογή που έκανε ο Αλμέιδα, για να καλύψει την θέση του βασικού δεξιού ακραίου, όταν ο Ελίασον έσπασε το πόδι του. Και η αλήθεια είναι πως έχει βοηθήσει πολύ σ' αυτό το διάστημα που απουσίαζε ο Σουηδός. 

Άλλωστε ο Άμραμπατ δεν είναι από τους τύπους που φοβάται να πάρει στις πλάτες του ευθύνες, ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή. Ο Μαροκινός ήταν εκείνος που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στις καθυστερήσεις του ματς με τον Ατρόμητο στη Νέα Φιλαδέλφεια και με το γκολ του έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ. Ενώ ο Άμραμπατ είχε πάρει την μπάλα στα χέρια του, για να εκτελέσει και το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιτελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αλλά τελικά το άφησε για τον Γκαρσία. 

Γενικώς ο Άμραμπατ στο μεγαλύτερο κομμάτι της φετινής σεζόν, έχει κληθεί να καλύψει έκτακτες αγωνιστικές ανάγκες. Και μάλιστα σε διαφορετικούς ρόλους μέσα στο γήπεδο. Στο σημερινό ματς στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, θα κληθεί ο Μαροκινός να το κάνει ακόμα μια φορά. Με τον Αλμέιδα πάντως, να του έχει εμπιστοσύνη.