Ο Τσούμπερ θα πρέπει να κάνει στο Ηράκλειο, αυτό που έκανε και στη Νίκαια
i

Στίβεν Τσούμπερ/©intime

Ο Τσούμπερ θα πρέπει να κάνει στο Ηράκλειο, αυτό που έκανε και στη Νίκαια

Κώστας Τσίλης 08:17 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:26 - 04.03.2023

Ο Αλμέιδα θα δώσει στον Τσούμπερ θέση στην επίθεση στο ματς της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, για να κάνει αυτό που έκανε και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό

Ήταν πριν από περίπου 1,5 μήνα, όταν ο Ματίας Αλμέιδα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού στη Νίκαια με τον Ιωνικό, έβγαλε από το γήπεδο τον Τομ Φαν Βέερτ για να βάλει τον Στίβεν Τσούμπερ. Και μάλιστα με την ΑΕΚ να είναι πίσω στο σκορ με 1-0. Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη. Μια έκπληξη που έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν ο Ελβετός πήγε να παίξει σε ρόλο κεντρικού επιθετικού, με τον Σέρχιο Αραούχο να παραμένει σε ρόλο ελεύθερο. Εκείνη η κίνηση όμως, ήταν η καθοριστική για να κάνει η ΑΕΚ την μεγάλη ανατροπή. 

Ο Τσούμπερ έπαιρνε ελάχιστα θέση εντός περιοχής, αλλά με τις κινήσεις του άνοιγε χώρους, έβγαζε αμυντικούς από την θέση τους και βοηθούσε πολύ στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Και στο τέλος, ήταν και ο σκόρερ του νικητήριου γκολ. Ακριβώς τα ίδια, προσδοκά να πάρει ο Αλμέιδα από τον Τσούμπερ και στο αυριανό ματς με τον ΟΦΗ. Έστω και αν αυτή την φορά, η τοποθέτηση του Ελβετού σε ρόλο κεντρικού επιθετικού, δεν είναι προϊόν τακτικής ανάλυσης, αλλά ανάγκης να καλυφθούν τα κενά. 

Είναι αλήθεια πως από τότε που ο Τσούμπερ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση από την επέμβαση στους κοιλιακούς, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο στον άξονα. Το τρικ να δοκιμάζει τον Ελβετό ακόμα και κατά συνθήκη φορ, το έκανε ο Αλμέιδα στη Νίκαια, το έκανε και κάποια στιγμή σε ματς κυπέλλου. Του χρειάστηκε όμως για πρώτη φορά το προηγούμενο Σάββατο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, όταν ο Λιβάι Γκαρσία αποχώρησε με τραυματισμό και δεν υπήρχε ούτε ο Φαν Βέερτ στον πάγκο. 

Θα του χρειαζόταν σίγουρα στο Φάληρο την προηγούμενη Τετάρτη στην ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, αν δεν είχε αναβληθεί το παιχνίδι. Όπως έχετε ήδη διαβάσει στο Sportal.gr, ο Τσούμπερ ήταν προγραμματισμένο να παίξει σε θέση φορ, με τον Αραούχο λίγο πίσω του. Και φυσικά θα του χρειαστεί του Αλμέιδα αυτό το τρικ και αύριο στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ. Μόνο που εκεί δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε ο Αραούχο και μένει να φανεί ποιόν θα επιλέξει ο Αργεντινός για να παίξει δίπλα στον Ελβετό. 

Πάντως ο Αλμέιδα έχει δουλέψει πολύ με τον Τσούμπερ αυτή την εβδομάδα. Και τώρα πριν τον ΟΦΗ και πριν το ματς με τον Ολυμπιακό. Έχει μιλήσει επίσης πολύ ο Αργεντινός τεχνικός με τον Ελβετό, προκειμένου να μπορέσει να τον προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα, για έναν δύσκολο ρόλο, που όμως η ΑΕΚ τον χρειάζεται. Και αν πετύχει πάλι και το νικητήριο γκολ όπως στη Νίκαια, ακόμα καλύτερα.