Ο Ελίασον «βλέπει» επιστροφή στην ενδεκάδα και στο πρωτάθλημα, μετά από 4 μήνες
i

Νίκλας Ελίασον/©intime

Ο Ελίασον «βλέπει» επιστροφή στην ενδεκάδα και στο πρωτάθλημα, μετά από 4 μήνες

Κώστας Τσίλης 08:37 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 03.03.2023

Στο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ο Ελίασον «βλέπει» επιστροφή στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ και για το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις ολόκληρους μήνες

Το προηγούμενο Σάββατο και στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα σε ματς πρωταθλήματος της ΑΕΚ, για πρώτη φορά μετά από τρείς μήνες και κάτι μέρες. Τώρα είναι η σειρά του Νίκλας Ελίασον για κάτι αντίστοιχο και μάλιστα ακριβώς μετά από τέσσερις ολόκληρους μήνες. 

Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός είχε σπάσει το πόδι του στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Από την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση και μετά, δεν έχει παίξει περισσότερα από 20 λεπτά ως αλλαγή στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Και ήταν βασικός μόνο στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο κυριακάτικο ματς με τον ΟΦΗ, είναι εξαιρετικά πιθανό να επιστρέψει στην ενδεκάδα και σε ματς πρωταθλήματος. 

Η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα, δεν είχαν ποτέ να φοβηθούν τίποτα
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

13:06 - 02.03.2023

Η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα, δεν είχαν ποτέ να φοβηθούν τίποτα

Η πραγματικότητα του ματς της ΑΕΚ στο Περιστέρι, η απόφαση της Εφέσεων, οι ζόρικες αγωνιστικές συνθήκες και τα ισχυρά αντισώματα που έχει αναπτύξει ο Αλμέιδα μέσα στα αποδυτήρια για κάθε πρόβλημα. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Αυτή η σκέψη του Ματίας Αλμέιδα φυσικά και δεν έχει να κάνει με τις πολλές απουσίες που έχει η ΑΕΚ λόγω τραυματισμών και καρτών. Ο Ελίασον ήταν βασικό "εξάρτημα" της μηχανής του Αργεντινού τεχνικού στον πρώτο γύρο και κομβικός παίκτης για την ομάδα. Άλλωστε ήταν ο πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα μέχρι να τραυματιστεί. Φυσικά από την στιγμή που επέστρεψε, χρειαζόταν χρόνο για να κερδίσει το χαμένο έδαφος στο κομμάτι της ετοιμότητας. 

Ο Ελίασον μετρά πλέον τέσσερα ματς πρωταθλήματος που έχει αγωνιστεί ως αλλαγή, αλλά και ένα παιχνίδι κυπέλλου που έπαιξε ως βασικός για 83 λεπτά. Θα ξεκινούσε έτσι κι αλλιώς στην ενδεκάδα της ρεβάνς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο την περασμένη Τετάρτη, αν δεν είχε προκύψει αναβολή. Και με δεδομένο τον βαθμό ετοιμότητας του Ελίασον, είναι στο μυαλό του Αλμέιδα για να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της επίθεσης στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.