Αλμέιδα: «Αν θέλεις να παίξεις στο Champions League, δεν πρέπει να κάνεις αυτά τα μικρά λάθη»

Ματίας Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/ ©Intime

Αλμέιδα: «Αν θέλεις να παίξεις στο Champions League, δεν πρέπει να κάνεις αυτά τα μικρά λάθη»

Κώστας Τσίλης 00:43 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:48 - 31.08.2023

Ο Αλμέιδα παραδέχθηκε πως και για τον ίδιο κυρίως αλλά και για τους ποδοσφαιριστές του, ο αποκλεισμός από το Champions League, ήταν ένα όνειρο που χάθηκε και στάθηκε στα μικρά λάθη που έγιναν και κόστισαν ακριβά.

Η ΑΕΚ έψαξε το γκολ με κάθε τρόπο και στην ρεβάνς με την Αντβέρπ. Δεν κατάφερε να το βρει και αντιθέτως έκανε δυο λάθη που κόστισαν. Και σε τέτοιο επίπεδο, όπως ξεκάθαρα παραδέχθηκε ο Ματίας Αλμέιδα, όσο καλά και αν παίξεις, αν κάνει τέτοια λάθη θα το πληρώσεις με έναν αποκλεισμό. Πάντως παρότι ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε για ένα όνειρο που χάθηκε, ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ οφείλει να κοιτάξει μπροστά. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμέιδα:

- Για το τι έλλειψε από την ΑΕΚ

«Συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Τι μας έλλειψε; Κάτι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Τα πολύ μικρά λάθη. Σ’ αυτές τις διοργανώσεις κάνεις ένα λάθος και μένεις εκτός. Η ομάδα ήταν καλή, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Το γκολ που βάλαμε ήρθε αργά, αλλά εκτιμώ πως έδωσαν την ψυχή τους οι παίκτες, πόσο βοήθησε ο κόσμος. Αυτή την στιγμή χάνεται ένα όνειρο, που δεν ξέρω σαν προπονητής αν θα το έχω ξανά».

- Για το που χάθηκε η πρόκριση, αν χάθηκε στο πρώτο ματς

«Τώρα πλέον είναι αργά. Είναι και τα δυο ματς. Στο πρώτο παιχνίδι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο τα πήγαμε καλά και μας έλλειψε το γκολ. Εμείς μπορέσαμε και είχαμε τον έλεγχο απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που στο πρωτάθλημά του έχει κάνει την διαφορά. Στο σημερινό παιχνίδι, έπρεπε να προσέξουμε πολύ τις μικρές λεπτομέρειες. Αν όντως θέλεις να παίξεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν πρέπει να κάνεις αυτά τα μικρά λάθη. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, έδειξε προσωπικότητα, προσπάθησε να βρει γκολ με κάθε τρόπο. Έχουν περάσει λίγες μέρες από το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Είναι ακριβώς το ίδιο. Ένα λάθος, ένα γκολ. Και πολλές ευκαιρίες που δεν τις κάναμε γκολ».

- Για το αν στοίχισε η απουσία του Γκαρσία

«Ο Λιβάι είναι ο σκόρερ μας. Τόσο στο σημερινό ματς, όσο και στο προηγούμενο παιχνίδι, με διαφορετικά χαρακτηριστικά προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Ο Λιβάι είναι ένας ποδοσφαιριστής σημαντικός».

Υπέροχη στιγμή στην «OPAP Arena»: ΑΕΚτζήδες πήγαν και έδωσαν συγχαρητήρια στους οπαδούς της Αντβέρπ
CHAMPIONS LEAGUE

00:37 - 31.08.2023

Υπέροχη στιγμή στην «OPAP Arena»: ΑΕΚτζήδες πήγαν και έδωσαν συγχαρητήρια στους οπαδούς της Αντβέρπ

Μια πολύ όμορφη στιγμή διαδραματίστηκε μετά τη λήξη του αγώνα στην «OPAP Arena», με μία μερίδα φίλων της ΑΕΚ να πηγαίνει και να συγχαίρει τους οπαδούς της Αντβέρπ για την πρόκρισης της ομάδας τους.

- Για το πως θα το ξεπεράσει η ΑΕΚ αυτόν τον αποκλεισμό

«Στο ποδόσφαιρο αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να συνεχίζει. Όλοι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν το καταφέραμε. Αλλά θα παίξουμε σε άλλη διοργάνωση που είναι πολύ σημαντική. Και για κάποιο λόγο συμβαίνουν τα πράγματα. Οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την δυνατότητα κάποια άλλη στιγμή να μπουν σ’ αυτή την διοργάνωση και είναι πιο δύσκολο για μένα να γίνει ως προπονητής. Γι αυτό και ήθελα πολύ αυτό τον στόχο, αυτό το όνειρο. Έχουμε καταφέρει κάτι σημαντικό που είναι το Europa League. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όπως σε κάθε παιχνίδι. Και θα προσπαθήσουμε και στην Ευρώπη, να κερδίσει η ΑΕΚ τον σεβασμό, όπως και στην Ελλάδα».