Από το 0 στα 7, ο Γκαρσία πήγε στο 2 στα 2 και αυτό ίσως είναι το κέρδος της ΑΕΚ

Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Από το 0 στα 7, ο Γκαρσία πήγε στο 2 στα 2 και αυτό ίσως είναι το κέρδος της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 19:25 - 16.12.2023

Ο Γκαρσία βρήκε δίχτυα στο ματς της ΑΕΚ με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και το πετυχαίνει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, δείχνοντας πως ίσως «ξόρκισε» την ατυχία που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν.

Με την Αντβέρπ στο Βέλγιο, έχασε δυο τεράστιες ευκαιρίες, πριν φύγει από το γήπεδο νωρίς με τραυματισμό. Στην Αγγλία απέναντι στην Μπράιτον, αστόχησε σε δυο ανεπανάληπτα τετ α τετ. Το ίδιο και στην Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε εξαιρετικά ματς στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά η μπάλα στα δίχτυα δεν έμπαινε με τίποτα. Σαν ένα πρελούδιο γκαντεμιάς, για τους συνεχόμενους τραυματισμούς. 

Ο περυσινός πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, αλλά και ένας βασικός πυλώνας της αγωνιστικής λειτουργίας του μοντέλου του Αλμέιδα, είχε επτά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, που δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα. Το πρώτο του γκολ, το πέτυχε πριν από περισσότερο από έναν μήνα, στο ματς πρωταθλήματος με την Λαμία. Υποχρεώθηκε και πάλι να μείνει εκτός δράσης λόγω προβλήματος τραυματισμού. Όμως επέστρεψε σκοράροντας ξανά. Αυτή την φορά σε παιχνίδι ευρωπαϊκό απέναντι στον Άγιαξ. Από το 0 στα 7 δηλαδή, ο Γκαρσία πήγε στο 2 στα δυο. Και αυτό ίσως να είναι ένα πολύ καλό μαντάτο για τον Αλμέιδα.

Τα έχει ανάγκη η ΑΕΚ τα γκολ του Λιβάι. Της έλλειψαν ξεκάθαρα φέτος. Όπως της έχει λείψει γενικώς η παρουσία του Γκαρσία. Στο πρωτάθλημα, έχει παίξει μόλις δυο ματς βασικός και ένα ως αλλαγή. Στην Ευρώπη, έπαιξε μόλις δυο παιχνίδι στον όμιλο του Europa League

Έχει ανάγκη η ΑΕΚ πρώτα απ' όλα να πάρει σερί παιχνιδιών ο Λιβάι, αλλά και να ξαναβρεί τα γκολ του. Το έχει ανάγκη και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, που ταλαιπωρήθηκε πολύ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Του έλειψαν τα συνεχόμενα ματς, του έλειψαν και τα γκολ του. Και τώρα ελπίζω πως θα τα βρει και τα δυο.