Με «διπλό» Πόνσε... καθάρισε τον Άρη η φουριόζα ΑΕΚ!
i

© Intime

Με «διπλό» Πόνσε... καθάρισε τον Άρη η φουριόζα ΑΕΚ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος Κώστας Τσίλης 22:25 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:33 - 15.04.2024

Η σαφώς ανώτερη ΑΕΚ πήρε τη νίκη επί του Άρη με 2-0 στην «OPAP Arena» χάρη στα δύο γρήγορα γκολ του εξαιρετικού Έκι Πόνσε (9', 14') και πάτησε στην κορυφή της Stoiximan Super League.

Παράσταση για έναν στην «OPAP Arena» και επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ! Η Ένωση με δύο γκολ του φοβερού Πόνσε (9', 14') επικράτησε 2-0 του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια σε μία αναμέτρηση που ουσιαστικά έπαιζε μόνη της και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος, έστω και με ματς περισσότερο.

Η ΑΕΚ έκανε ένα πολύ κυριαρχικό πρώτο ημίχρονο, με δυο γκολ και πολλές ευκαιρίες για περισσότερα. Κυρίως χάρη στην εξαιρετική δημιουργικά μέρα, που βρέθηκε ο Πινέδα, αλλά και την κινητικότητα του Ελίασον και του Γκατσίνοβιτς. Ο Μάντζιος από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, προσπάθησε με αλλαγές να αλλάξει την εικόνα και τα… ζύγια του ματς.

Επιστροφή στην κορυφή για ΑΕΚ, στο κατόπι της ο Παναθηναϊκός: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:25 - 14.04.2024

Επιστροφή στην κορυφή για ΑΕΚ, στο κατόπι της ο Παναθηναϊκός: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Στην κορυφή του πρωταθλήματος επέστρεψε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 2-0 του Άρη. Στο κατόπι της ο Παναθηναϊκός που πήρε το τρίποντο με ανατροπή κόντρα στη Λαμία. Δείτε τη βαθμολογία της Stoiximan Super League.

Όμως σε κανένα σημείο δεν βρήκε τρόπους να πάρει την μπάλα από τα πόδια της ΑΕΚ, για να ψάξει απειλή. Άλλωστε όταν ο Αλμέιδα έκανε τις δικές του αλλαγές, την σκυτάλη από τον Πινέδα, στο εξαιρετικά δημιουργικό παιχνίδι, την πήρε ο Λιούμπιτσιτς. Και η ΑΕΚ έφτασε με ευκολία στη νίκη.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (77' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (69' Λιούμπιτσιτς), Ελίασον (77' Άμραμπατ), Τσούμπερ (69' Αραούχο), Πόνσε (84' Φερνάντες).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (46' Φατόρε), Ρόουζ, Μπράμπετς, Ζιλ (46' Νταρίντα), Βερστράτε, Παναγίδης, Σαβέριο (64' Μορόν), Φετφατζίδης (64' Γκαρθία), Ανσαριφάρντ (75' Βέλεθ).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Το εξαιρετικό και πολύ συγκεντρωμένο παιχνίδι που έκανε η ΑΕΚ από την αρχή του ματς, την έβαλε μπροστά στο σκορ και μάλιστα με 2-0, πολύ γρήγορα. Και ήταν τόσο συγκεντρωμένη η ΑΕΚ στην δουλειά της, που επί της ουσίας εκεί τελείωσε το ματς και δεν άφησε κανένα περιθώριο.

MVP

Δυο γκολ έχει βάλει ο Έκι Πόνσε και προφανώς αυτός δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη. Παρόλο που η αλήθεια είναι πως καθαρά αγωνιστικά, ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Με το σημερινό αποτέλεσμα ο Ματίας Αλμέιδα έφτασε τα εννέα σερί παιχνίδια δίχως ήττα από τον Άρη, μετρώντας έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Φυσικά και ο Ματίας Αλμέιδα δεν άλλαξε τον σχηματισμό του, ούτε και σ’ αυτό το ματς. Αυτή την φορά όμως επέλεξε ξανά τον Τσούμπερ πίσω από τον φορ που ήταν ο Πόνσε. Με τον Ελίασον στα δεξιά και τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά της επίθεσης. Και τον Πινέδα να «κουμπώνει» δίπλα στον Γιόνσον στα χαφ. Από την άλλη μεριά, με το κλασικό 4-2-3-1 ξεκίνησε το ματς ο Άκης Μάντζιος. Με τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης, τον Παναγίδη και τον Σαβέριο στα δυο άκρα και τον Φετφατζίδη πίσω από τον φορ. Ενώ ο Βερστράτε με τον Ζουλ ήταν τα δυο χαφ.