Αυτό που έδειξε ο πάγκος της ΑΕΚ με τον Βόλο, για το ντέρμπι της Κυριακής

Αυτό που έδειξε ο πάγκος της ΑΕΚ με τον Βόλο, για το ντέρμπι της Κυριακής

Κώστας Τσίλης 11:36 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:36 - 05.01.2024

Οι επιλογές που έκανε ο Αλμέιδα και για τους παίκτες που είχε μαζί του στον πάγκο στο ματς με τον Βόλο, φανερώνουν δεδομένα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Στο χθεσινό ματς της ΑΕΚ με τον Βόλο, ξεκίνησαν στην βασική ενδεκάδα και ο Ορμπελίν Πινέδα και ο Άλεξ Κάλενς και ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Και οι τρεις προέρχονται από τραυματισμό, είχαν απουσιάσει στα τελευταία παιχνίδια της Ένωσης πριν από τις γιορτές και έδειξαν πως έχουν ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν. Όμως οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα γενικώς για το ματς με τον Βόλο, έδειξαν κάτι ακόμα πιο σημαντικό. 

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν είχε ανακοινώσει αποστολή και είχε κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του. Όμως στον πάγκο δίπλα του, είχε και τον Έκι Πόνσε και τον Νορντίν Άμραμπατ και τον Ροντόλφο Πισάρο και τον Γενς Γιόνσον αλλά ακόμα και τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Όλοι τους, επίσης προέρχονται από τραυματισμό και δεν είχαν δώσει το παρών στα τελευταία δυο παιχνίδια της ΑΕΚ πριν από τις γιορτές. 

Όμως η παρουσία τους στον πάγκο στο χθεσινό παιχνίδι, φανερώνει πως είναι ετοιμοπόλεμοι. Άλλωστε ο Πόνσε, ο Πισάρο, ο Γιόνσον και ο Άμραμπατ, μπήκαν στο ματς με τον Βόλο ως αλλαγή. Και ο Μαροκινός πέτυχε και γκολ. Επομένως είναι προφανώς έτοιμοι αγωνιστικά. Αλλά ακόμα και ο Σιντιμπέ που δεν αγωνίστηκε καθόλου, έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Διαφορετικά ο Αλμέιδα δεν θα τον είχε μαζί του στον πάγκο. Ως εκ τούτου και αυτός, όπως και οι υπόλοιποι, είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως στο απουσιολόγιο του Αλμέιδα πλέον έχουν απομείνει ο Αραούχο που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, αλλά και ο Χατζισαφί, ο Μοχαμάντι, ο Μουκουντί και ο Ζίνι, που απουσιάζουν με τις εθνικές τους ομάδες. Ακόμα και ο Πάολο Φερνάντες, έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να μπει και σε αποστολή για παιχνίδι. Φυσικά όλα αυτά υπό την αίρεση πως δεν θα προκύψει κάποιο απρόοπτο, μέσα από τις προπονήσεις.