Αλμέιδα: «Είμαστε ένα λιοντάρι που αν και πληγωμένο, όταν σηκωθεί θα σε φάει» (vid)

Αλμέιδα: «Είμαστε ένα λιοντάρι που αν και πληγωμένο, όταν σηκωθεί θα σε φάει» (vid)

Κώστας Τσίλης 00:40 - 04.09.2023

Ξέσπασμα καρδιάς από τον Αλμέιδα αμέσως μετά την πολύ σημαντική νίκη στον Βόλο και για τη νοοτροπία της ΑΕΚ και για την ενότητα της και για τον δρόμο που θα ακολουθήσει.

Ο Ματίας Αλμέιδα την ήθελε αυτή τη νίκη. Ήξερε πως για περισσότερους από έναν λόγους, ήταν απολύτως απαραίτητη. Και αφού πρώτα έγινε αγκαλιασμένος ένα κουβάρι και με τον Άμραμπατ και μ’όλους τους ποδοσφαιριστές του, αμέσως μετά την λήξη του ματς, έκανε ένα ξέσπασμα καρδιάς. Χαρακτήρισε την ΑΕΚ πληγωμένο λιοντάρι, που αν σηκωθεί σε τρώει και μίλησε για τη νοοτροπία, για την ενότητα αλλά και για όσα πρέπει να διορθωθούν. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλμέιδα:

«Θεωρώ πως μπορώ να την χωρίσω αυτή τη νίκη σε πολλά μέρη. Πρώτα είναι μια περίπτωση που οι ομάδες να κάνουν λάθη και να τα πληρώσουν ακριβά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δουλεύουμε πολύ για να μην κάνουμε λάθη. Μετά το παιχνίδι υπάρχει και άλλη απάντηση. Είναι το μέρος που είχαν δημιουργηθεί κάποιες απορίες, το πως θα είμαστε μετά τον αποκλεισμό. Αν πνευματικά θα είμαστε έτοιμοι ή όχι. Δόθηκε μια απάντηση. Πνευματικά είμαστε πολύ καλά. Δεν είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο να φέρεις τέτοιο αποτέλεσμα. 

Κάναμε ένα σοβαρό λάθος και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Κάναμε και ένα σοβαρό λάθος και μείναμε με δέκα. Μετά ήταν η αντίδραση που μας έχει συνηθίσει παιχνίδι με το παιχνίδι. Ήταν σημαντικό να πάρουμε τους βαθμούς για πολλούς λόγους. Και πιστεύω πως ήταν τρεις βαθμοί πολύ σημαντικοί. Θα μπορούσαμε να το χάσουμε ή να είμαστε ισοπαλία. Ξοδέψαμε πολλή ενέργεια για να γυρίσουμε το παιχνίδι αλλά μετά μας ισοφάρισαν. Μετά όμως οι παίκτες έδειξαν την δέσμευση που τους ζητάω. 

Αν υπάρχουν πράγματα να βελτιωθούν, πολλά. Είναι μια νίκη χαρακτήρα. Να μπορέσεις να γυρίσεις το σκορ και να εκπροσωπείς μια ομάδα που έχει ιστορία και πολλές φορές όταν δεν είναι όλα εύκολα, πρέπει να δώσεις την ψυχή σου. Πήραμε το βραβείο μας. Ήμασταν οργανωμένοι μετά τα γκολ που βρήκαμε. Τα παιδιά κατάλαβαν και ερμήνευσαν πολύ καλά, αυτά που προσπαθήσαμε να διορθώσουμε. Ξαναπαίξαμε σαν ομάδα. Ήταν πολύ σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το τι θα αλλάξει και θα διορθώσει στην διακοπή:

«Στην διακοπή θα δουλέψουμε με απουσίες. Και θα επιθυμούμε να μην τους… βάλουν. Κυρίως για τον αριθμό των παιχνιδιών που έχουμε όταν επιστρέψουμε. Υπάρχουν και παίκτες που επιστρέφουν από τους τραυματισμούς τους. Μ’ αυτούς που θα είναι διαθέσιμοι, θα δουλέψουμε στα λάθη, που ήταν έλλειψη συγκέντρωσης. Διότι από την αρχή της φετινής σεζόν, δεχόμαστε γκολ από την αρχή του ματς. Όλα ξεκινάνε με 0-1. Επομένως η ομάδα δείχνει μεγάλο χαρακτήρα. 

Αλλά πρέπει να ψάξουμε περισσότερη ασφάλεια. Μου αρέσει να νικάω. Όσο έχω αυτό το συναίσθημα. Όταν χάνουμε υποφέρω, διότι είμαι πολύ δεμένος μ’ αυτή την ομάδα. Αλλά είναι σαν να αφήνεις ένα λιοντάρι όταν είναι ματωμένο. Αν σηκωθεί, σε τρώει. Αυτό είμαστε εμείς. Την αγάπη και το πάθος που δείχνουμε, δεν την αλλάζω. Αλλά πρέπει να δούμε και κάποιες πραγματικότητες, που πρέπει να διορθώσουμε. Σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, τώρα έχουμε κερδίσει ένα και έχουμε φέρει μια ισοπαλία. Ήμασταν πολύ κοντά στον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό το όνειρο, μας έδωσε την ευκαιρία, να είμαστε στο Γιουρόπα. Δεν μας λείπει ούτε το πάθος, ούτε η όρεξη».

Για την κίνηση του Άμραμπατ μετά το γκολ να πάει στον πάγκο:

«Τα μηνύματα που έδωσε σήμερα η ομάδα ήταν πολλά. Ένα ότι δεν είμαστε συμβιβασμένοι. Οπότε το προσπαθήσαμε ακόμα περισσότερο. Το μήνυμα πως είμαστε ενωμένοι, φάνηκε όταν έγινε το λάθος του Μουκουντί, με την στήριξη που δέχθηκε απ’ όλους μας. Η ένωση ήρθε στο τελευταίο γκολ. Και όταν είμαστε όλοι μαζί, αυτός είναι ο δρόμος μας. Αυτός είναι ο δρόμος που μας έδωσε τις επιτυχίες την προηγούμενη σεζόν. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να δείχνουν την ταυτότητά τους, όταν δεν είναι καλά. 

Και τότε καταλαβαίνουν πως δεν είναι καλά και πρέπει να βελτιωθούν. Είναι η σιγουριά που δίνουμε όταν στηρίζουμε τους ποδοσφαιριστές, κοιτώντας τι κάνουμε λάθος. Είναι ξεκάθαρο αυτό που θέλω. Να ξαναπάρω πρωτάθλημα εδώ. Μακάρι να μπορούσα να παίξω εδώ. Όταν μείναμε με δέκα, ήταν σαν να μένουμε με έντεκα. Διότι τον καλύτερο παίκτη, τον έχουμε στην κερκίδα. Μένω σταθερός στον στόχο που έχω. Δεν αφήνω να με επηρεάσουν τα χάδια, αλλά ούτε να μολυνθώ με απόψεις που όλοι έχουν δικαίωμα να εκφράζουν. Όπου βρίσκομαι είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Ναι, αιμορραγώ, αλλά έχω μια τεράστια αγάπη. Και αυτό δεν θα το αφήσω, γιατί η ομάδα αυτή θα ξανακερδίσει».