Ποια μεγάλα ντέρμπι έρχονται αμέσως μετά τη διακοπή
i

© Intime

Ποια μεγάλα ντέρμπι έρχονται αμέσως μετά τη διακοπή

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:44 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:54 - 05.09.2023

Μετά το τέλος της 3ης αγωνιστικής στη Super League οι ομάδες πρόκειται να κάνουν ένα διάλειμμα, αφού ακολουθούν οι αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων. Πότε αναμένεται να επιστρέψουν στη δράση του πρωταθλήματος και ποιες είναι οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν την 4η αγωνιστική;

Η 3η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε με ξεχωριστό τρόπο σε κάθε ένα από τα παιχνίδια που διεξήχθησαν. Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα της Λαμίας (4-0), Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δυσκολεύτηκαν κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) και Βόλο (2-3)  αντίστοιχα, ο Άρης επέστρεψε στις νίκες εναντίον του Αστέρα (3-2) και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον ΟΦΗ (1-0) στην Κρήτη. 

Πλέον, οι σύλλογοι του πρωταθλήματος αφήνουν πίσω τα εν λόγω ματς και ετοιμάζονται για ένα διάλειμμα διάρκειας περίπου δύο εβδομάδων, αφού ακολουθούν οι αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων. Ανάμεσα τους βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία (7/9) εκτός έδρας, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το παιχνίδι εναντίον του Γιβραλτάρ (10/9) στην «OPAP Arena». 

Η επιστροφή στη δράση του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, σε αυτό το διήμερο υπάρχουν δύο αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Σε πρώτο χρόνο, το ντέρμπι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων είναι αυτό ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Η Ένωση υποδέχεται τους Πειραιώτες στην έδρα της, σε ένα παιχνίδι που αμφότεροι θα ψάξουν τη νίκη με σκοπό το γόητρο. 

Μάλιστα, τόσο οι «κιτρινόμαυροι» όσο και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να διαχειριστούν ένα δύσκολο πρόγραμμα, αφού αμέσως μετά το μεταξύ τους ματς ακολουθούν οι αγώνες της Ευρώπης. ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσουν την φετινή τους πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League, αντιμετωπίζοντας τις Μπράιτον και Φράιμπουργκ αντίστοιχα (21/9).

Σε δεύτερο χρόνο, υπάρχει και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη, με τους παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου να υποδέχονται τον μεγάλο τους αντίπαλο. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ευρωπαϊκό... πρόβλημα θα έχει και ο «Δικέφαλος του Βορρά», ο οποίος αμέσως μετά θα ταξιδέψει στη Φινλανδία για να αντιμετωπίσει την Ελσίνκι, με φόντο το Conference League.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στη Super League: