Ένας λιγότερος κόντρα στην ΑΕΚ: Η Φιορεντίνα έκανε πρόταση για τον βασικό κεντρικό αμυντικό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (vid)
i

© printscreen

Ένας λιγότερος κόντρα στην ΑΕΚ: Η Φιορεντίνα έκανε πρόταση για τον βασικό κεντρικό αμυντικό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (vid)

Ορέστης Καδδάς 19:50 - 26.07.2023

Για τον Γιοσίπ Σούταλο, βασικό κεντρικό αμυντικό της Ντιναμό Ζάγκρεπ, πιθανότερης αντιπάλου της ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε πρόταση η Φιορεντίνα σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

Μια σημαντική κίνηση και για την ίδια τη Φιορεντίνα, αλλά και για την ΑΕΚ έκανε η ομάδα της Ιταλίας. Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο μετέδωσε πως οι «Βιόλα» κατέθεσαν πρόταση ύψους 12 εκ. ευρώ για τον κεντρικό αμυντικό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γιοσίπ Σούταλο.

Μένει να φανεί η απάντηση της κροατικής ομάδας, που λέγεται ότι μπορεί να ζητήσει και 20 εκ. προκειμένου να την αποδεχτεί. Στη μάχη για τον διεθνή Κροάτη σέντερ μπακ φαίνεται να βρίσκεται επίσης και ο Άγιαξ.

Η είδηση αυτή σίγουρα φέρνει χαμόγελα στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, εφόσον πραγματοποιηθεί, καθώς έτσι η ομάδα του Ιγκόρ Μπίσκαν θα χάσει ένα σημαντικό «γρανάζι» της, το οποίο δύσκολα θα προλάβει να τον αντικαταστήσει πριν τα παιχνίδια με την «Ένωση».

Θυμίζουμε ότι η πρωταθλήτρια Ελλάδας κληρώθηκε με το ζευγάρι Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Αστάνα, για τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 8/9 Αυγούστου, ημερομηνία που μένει να αποσαφηνιστεί και για τις 15 του ίδιου μήνα στην Κροατία.

Μπορεί η Ντιναμό να έχει να δώσει ακόμα τον επαναλητπικό με την Αστάνα στο Καζακστάν, αλλά μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα κάτι τέτοιο δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό.

Ο Σούταλο έπαιξε και τα 90' λεπτά της αναμέτρησης, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια είναι βασικός στην ομάδα της κροατικής πρωτεύουσας. Στο πρόσφατο Nations League αλλά και στα προκριματικά για το Γιούρο του 2024 ο Σούταλο έχει πάρει θέση βασικού στη <Χρβάτσκα».