Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ διέλυσε την Αστάνα με τεσσάρα κι έκλεισε από απόψε ραντεβού με την ΑΕΚ!
i

© Photo by Goran Stanzl/Pixsell/MB Media/Getty Images

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ διέλυσε την Αστάνα με τεσσάρα κι έκλεισε από απόψε ραντεβού με την ΑΕΚ!

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:28 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 25.07.2023

Καθάρισε από απόψε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία «πάτησε» την Αστάνα με 4-0 στην Κροατία και ουσιαστικά έκλεισε ραντεβού με την ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Δεν ίδρωσε καν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ! Οι Κροάτες πανηγύρισαν τη νίκη με 4-0 επί της Αστάνα στο πρώτο μεταξύ τους ματς και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στο Καζακστάν, τσεκάροντας από απόψε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου περιμένει η ΑΕΚ.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα έδειξε τις προθέσεις της η ομάδα του Ίγκορ Μπίσκαν, καθώς ήταν απόλυτα κυρίαρχη και έχανε τη μία φάση πίσω από την άλλη. Μάλιστα, στο 26' είχε και δοκάρι με τον Ριστόβσκι, ενώ στη συνέχεια άρχισε η... βροχή των γκολ.

Στο 36' ο Πέτκοβιτς έκανε το 1-0, ενώ στο 41' και στο 43' «χτύπησε» ο Ιβάνουσεκ, γράφοντας έτσι το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 56' ο Ιβάνουσεκ βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 4-0.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σουτάλο, Λιούμπισιτς, Μπούλατ (71' Μιχαϊλιτσένκο), Μίσιτς, Σπίκιτς (71' Μέναλο), Μπατούρινα (80' Μάριν), Ιβάνουσεκ (90+5' Σούσιτς), Πέτκοβιτς (80' Έμρελι).

Αστάνα: Κόντριτς, Χοβνανισιάν, Μαρότσκιν, Τομάσεβιτς, Αμάνοβιτς, Βορογκόβσκι (83' Ντοσμαγκαμπέτοβ), Τομάσοβ, Έμπονγκ, Μπεϊσεμπέκοβ (60' Γιόβανσιτς), Ουρέγκα (68' Αστάνοβ), Νταρμπόε (83' Αϊμπέτοβ).

Νωρίτερα, η Ζαλγκίρις έκανε την έκπληξη της βραδιάς, καθώς ήρθε ισόπαλη με 2-2 κόντρα στη Γαλατασαράι στη Λιθουανία, ενώ η Ελσίνκι επικράτησε 1-0 της Μόλντε.