ΑΕΚ: Είναι εξαιρετικά νωρίς για να κλείσει το θέμα Πινέδα
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

ΑΕΚ: Είναι εξαιρετικά νωρίς για να κλείσει το θέμα Πινέδα

Κώστας Τσίλης 08:24 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 20:34 - 27.02.2024

Δεν υπάρχει οψιόν αγοράς της ΑΕΚ στην συμφωνία για τον δανεισμό του Πινέδα από την Θέλτα, αλλά το μέλλον του Μεξικανού δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει πριν από το καλοκαίρι

Η συμφωνία που υπέγραψε η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι για τον μονοετή δανεισμό του Ορμπελίν Πινέδα από την Θέλτα, δεν προβλέπει καμία οψιόν αγοράς. Κάτι που σημαίνει, πως σύμφωνα μ' αυτά που λένε τα... κιτάπια και οι... τζίφρες, ο Μεξικανός χαφ με το τέλος της σεζόν, θα πρέπει να επιστρέψει στους Γαλιθιάνους. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. 

Όποιος όμως νομίζει πως μόνο το συγκεκριμένο δεδομένο, είναι αρκετό για να κλείσει από τώρα την υπόθεση για το μέλλον του Πινέδα, πλανάται πλάνη οικτρά. Είναι ακόμα εξαιρετικά νωρίς για κάτι τέτοιο. Και υπάρχουν ένα τσουβάλι παραδείγματα με ανάλογες περιπτώσεις. Η ΑΕΚ το ξέρει, ο Πινέδα το ξέρει, η Θέλτα το ξέρει, ακόμα και οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του παίκτη (που ήδη έχουν εμφανιστεί) το ξέρουν, πως τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν το καλοκαίρι. Ούτε... μήνα πριν. 

Υπάρχουν βλέπετε, μια σειρά από παράμετροι που δεν μπορούν τώρα να καθοριστούν και να συνυπολογιστούν, αλλά θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του Μεξικανού χαφ. Πρώτον, πως θα είναι και που θα είναι η ΑΕΚ. Αν θα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα ή έστω την δεύτερη θέση και αν έχει προοπτική για συμμετοχή μέσω των προκριματικών στο Champions League. Δεύτερον, πως θα είναι και που θα είναι η Θέλτα. Αν θα έχει αποφύγει τον υποβιβασμό ή θα έχει κατρακυλήσει στη Segunda Division και πως θα είναι και τα οικονομικά της. 

Και τρίτον και κυριότερον, πως θα είναι ο ίδιος ο Πινέδα. Πριν από περίπου έναν μήνα, πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ, στις δηλώσεις του ο Μεξικανός εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ισπανία. Να ξαναπαίξει δηλαδή, σ' ένα από τρία καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Δεν προσδιόρισε ούτε το πότε, ούτε καν με ποια ομάδα. Παρόλο που πρακτικά, ανήκει στην Θέλτα. Και όταν πάλι χθες έκανε δηλώσεις για το μέλλον του σε μεξικανό Μέσο, τα άφησε όλα ανοιχτά, χωρίς να δώσει κανένα στίγμα. 

Ποια είναι η ουσία του πράγματος; Προφανώς και η ΑΕΚ αν θελήσει το καλοκαίρι να κρατήσει τον Πινέδα, δεν θα ξεκινήσει καθόλου από θέση ισχύος την προσπάθεια της. Το ακριβώς αντίθετο. Παρόλα αυτά θα παίξει καθοριστικό ρόλο το πως θα έχει τελειώσει την φετινή σεζόν και κυρίως πως θα το σκέφτεται ο ίδιος ο Πινέδα. Έτσι κι αλλιώς, πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που τελικά γίνεται, είναι εκείνο που επιθυμεί ο ποδοσφαιριστής. Και φυσικά σημαντικό ρόλο, θα παίξει, όπως άλλωστε συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι, η παρουσία του Αλμέιδα και η ισχυρή επιρροή του πάνω στον Μεξικανό. 

Προφανώς όλα αυτά είναι θεωρητικά. Και θα φανούν στην πράξη το προσεχές καλοκαίρι. Πάντως το μόνο σίγουρο, είναι πως ακόμα είναι εξαιρετικά νωρίς, για να θεωρείται κλειδωμένο, οτιδήποτε αφορά το μέλλον του Πινέδα. Υπάρχει πολύς καιρός και πολλά να γίνουν μέχρι και το καλοκαίρι.