Η ΑΕΚ έκλεισε τον πρώτο γύρο ως η μοναδική αήττητη στα ντέρμπι και με τους περισσότερους βαθμούς σ' αυτά

Η ΑΕΚ έκλεισε τον πρώτο γύρο ως η μοναδική αήττητη στα ντέρμπι και με τους περισσότερους βαθμούς σ' αυτά

Κώστας Τσίλης 09:10 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:20 - 05.12.2023

Στην δεύτερη θέση πίσω από τον Παναθηναϊκό τέλειωσε η ΑΕΚ το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου, αλλά απέναντι στις ομάδες της πρώτης πεντάδας έχει την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και είναι η μοναδική που δεν έχει χάσει

Είναι δεδομένο πως καμία ομάδα δεν κερδίζει κανένα πρωτάθλημα από τον Δεκέμβρη. Όπως είναι και δεδομένο πως η ΑΕΚ θα ήθελε να είχε κλείσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου. Το έκλεισε όμως δεύτερη, αλλά σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή. Πέρυσι στην αντίστοιχη περίοδο, η διαφορά της ΑΕΚ από την κορυφή ήταν στους οκτώ βαθμούς. 

Όμως αυτό που έχει ίσως μεγαλύτερη σημασία για τον Ματίας Αλμέιδα, είναι τα πεπραγμένα της ΑΕΚ σ' αυτόν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και όσα αυτά σηματοδοτούν. Κυρίως απέναντι στις ομάδες, με τις οποίες θα διεκδικήσει τον τίτλο (και) μέσα από τα Play Offs. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική αήττητη, στα παιχνίδια ανάμεσα στις πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Και αυτή που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς. 

Όσο η ΑΕΚ θα βρίσκει μπροστάρηδες…
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:29 - 05.12.2023

Όσο η ΑΕΚ θα βρίσκει μπροστάρηδες…

Δεδομένα αυτό με τον Άρη, ήταν για χίλιους λόγους ένα από τα πιο δύσκολα φετινά ματς για την ΑΕΚ, το κέρδισε διότι βρήκε τον παίκτη που θα βγει μπροστά και θα καθαρίσει την μπουγάδα στο πρόσωπο του Βίντα και έκλεισε τον πρώτο γύρο με τους περισσότερους βαθμούς στα ματς απέναντι στις ομάδες της πρώτης πεντάδας. Γράφει ο Κώστας Τσίλης.

Τα ντέρμπι και η συγκομιδή

Η ΑΕΚ κέρδισε τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο με 2-1, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, κέρδισε χθες τον Άρη με 1-0 επίσης στη Νέα Φιλαδέλφεια και πάλι εντός έδρας έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Συνολικά δέκα βαθμούς η συγκομιδή της. Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με πέντε βαθμούς και μια νίκη επί του Ολυμπιακού, δυο ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και Άρη και μια ήττα από την ΑΕΚ. Και στην συνέχεια είναι ο Παναθηναϊκός και ο Άρης με τέσσερις βαθμούς. 

Οι πράσινοι έχουν πάρει τρεις βαθμούς καθώς τους κατακυρώθηκε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχουν και μια ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και ήττες από ΑΕΚ και Άρη. Ενώ ο Άρης έχει νίκη με τον Παναθηναϊκό, ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Τελευταίος σ' αυτή την επί μέρους βαθμολογία είναι ο Ολυμπιακός που παρότι έχει μια νίκη με τον Άρη και μια ισοπαλία με την ΑΕΚ, πρακτικά έχει τρεις βαθμούς, καθώς έχασε το ματς και τιμωρήθηκε και με αφαίρεση ενός βαθμού από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έχασε και από τον ΠΑΟΚ.