Η ΑΕΚ επιμένει... ολλανδικά για την προετοιμασία, όμως δεν επιστρέφει στο Άλκμααρ
i

Ματίας Αλμέιδα, προπόνηση ΑΕΚ/©intime

Η ΑΕΚ επιμένει... ολλανδικά για την προετοιμασία, όμως δεν επιστρέφει στο Άλκμααρ

Κώστας Τσίλης 10:31 - 02.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 02.06.2023

Στην Ολλανδία θα κάνει η ΑΕΚ ξανά το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, όμως δεν θα επιστρέψει στο Άλκμααρ που χρησιμοποίησε πέρυσι

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ τα τελευταία αρκετά χρόνια, δύσκολα αποχωρίζεται την χώρα την οποία επιλέγει για το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Από το 2015 μέχρι και το 2020 που λόγω πανδημίας υποχρεώθηκε να παραμείνει στα Σπάτα, η Ένωση πήγαινε σταθερά στην Πολωνία και από 2016 κάθε χρόνο στο Κίελτσε. Ενώ από το 2021 που ξαναβγήκε εκτός Ελλάδας, η επιλογή ήταν η Ολλανδία. Και το ίδιο θα συμβεί και στην φετινή προετοιμασία. 

Η ΑΕΚ θα ταξιδέψει ξανά στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Μόνο που δεν θα επιστρέψει στο Αλκμααρ το οποίο είχε επιλέξει πέρυσι το καλοκαίρι. Αυτή την φορά και η καλοκαιρινή προετοιμασία θα γίνει στο Μπουργκ Χααμστέντε, όπως έγινε και η μίνι χειμερινή πριν από μερικούς μήνες, που είχε προκύψει λόγω της διακοπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο λόγος αυτής της αλλαγής έχει να κάνει με το γεγονός πως το ξενοδοχείο είναι πολύ πιο άνετο, σε σχέση μ' αυτό στο Άλκμααρ που είχε μεν ενδιαφέρον καθότι πρώην φυλακή, αλλά είχε εξαιρετικά μικρά δωμάτια

Το διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, είναι πως αυτή την φορά η ΑΕΚ δεν θα κάνει καθόλου προπονήσεις στα Σπάτα. Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε η αναχώρηση για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, να γίνει στις 27 του Ιούνη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών και των εργομετρικών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 25 του μηνός.

 Αντίθετα ο Αργεντινός τεχνικός όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος έβαλε σχετικά μεγάλη διάρκεια στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Η επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα, θα γίνει στις 14 του Ιούλη. Δηλαδή 19 μέρες μετά την αναχώρηση.