Ψηλά στην μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ ο στόπερ, ανεξάρτητα από την υπόθεση Τζαβέλλα
i

Ματίας Αλμέιδα και Παναγιώτης Κονέ/©intime

Ψηλά στην μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ ο στόπερ, ανεξάρτητα από την υπόθεση Τζαβέλλα

Κώστας Τσίλης 11:04 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:05 - 01.06.2023

Στην ΑΕΚ αποτελεί μια από τις πρώτες μεταγραφικές προτεραιότητες η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, χωρίς αυτό να σχετίζεται με τις εξελίξεις στο θέμα του Τζαβέλλα

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ στην φετινή μεταγραφική αγορά θα κινηθεί στοχευμένα για συγκεκριμένες κινήσεις και κυρίως χωρίς καμία βιασύνη. Από την άλλη μεριά, ήδη έχει κάνει την πρώτη μεταγραφή της, με την συμφωνία για την απόκτηση του Σταύρου Πήλιου. Κάτι που σημαίνει πως ο μηχανισμός υλοποίησης του μεταγραφικού σχεδιασμού, έχει ήδη ανάψει τις... μηχανές του. Αν κάποιος μάλιστα επιχειρήσει να ανιχνεύσει προτεραιότητες, τότε σίγουρα θα πάει στην θέση του κεντρικού αμυντικού. 

Πολύ ψηλά στην μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ, είναι η απόκτηση ενός στόπερ. Και αυτό είναι κάτι εντελώς ανεξάρτητο με την εξέλιξη της υπόθεσης του Γιώργου Τζαβέλλα. Αν και εφόσον υπάρξει ζήτημα να παραμείνει τελικά ο διεθνής στόπερ, θα είναι για πέμπτος και με πολύ συγκεκριμένη λογική. Παρόλο που η ανάρτηση που έκανε ο Τζαβέλλας πριν από μερικές μέρες, ήταν σαν αποχαιρετιστήρια στην ΑΕΚ. Η ουσία είναι πως η Ένωση έχει βγει στην αγορά για κεντρικό αμυντικό έτσι κι αλλιώς. 

Μάλιστα αυτό που ο Ματίας Αλμέιδα έχει ζητήσει, δεν είναι να αποκτηθεί ένα στόπερ που απλώς θα συμπληρώσει την τετράδα με Μουκουντί, Βίντα και Μήτογλου. Ο Αργεντινός τεχνικός θέλει την προσθήκη ενός κεντρικού αμυντικού που να μπορεί ακόμα και να διεκδικήσει θέση βασικού. Επί της ουσίας, αυτό που ο Αλμέιδα θέλει να έχει στο ρόστερ της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν, είναι τέσσερις στόπερ που να μπορούν όλοι να παίξουν στην βασική ενδεκάδα

Ξέρει τι μπορεί να δώσει το δίδυμο Μουκουντί και Βίντα, εκτιμά πολύ και πιστεύει τον Μήτογλου αλλά θέλει και έναν ποιοτικό κεντρικό αμυντικό, που να έρθει και να μπει στην τετράδα αυτή, ακόμα και ως υποψήφιος για το βασικό σχήμα. Κάτι φυσικά που σημαίνει, πως θα πρέπει να έχει και ανάλογα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, για να μπορεί να "κουμπώσει" με τους στόπερ που ήδη υπάρχουν στην ομάδα. 

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ ήδη έχουν εντοπίσει κάποιες περιπτώσεις, που μάλιστα μέσα στους προηγούμενους μήνες τις έχουν δουλέψει κιόλας. Θα μπουν στο τραπέζι της συζήτησης με τον Αλμέιδα. Και ο Αργεντινός τεχνικός θα κάνει την τελική επιλογή, ώστε να προχωρήσει η ΑΕΚ στην κίνηση της.