Μετά το νταμπλ με την ΑΕΚ, ο Γκατσίνοβιτς και ο Τσούμπερ κέρδισαν και την επιστροφή τους στις εθνικές
i

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, Στίβεν Τσούμπερ/©intime

Μετά το νταμπλ με την ΑΕΚ, ο Γκατσίνοβιτς και ο Τσούμπερ κέρδισαν και την επιστροφή τους στις εθνικές

Κώστας Τσίλης 20:11 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:11 - 31.05.2023

Μια θέση ξανά στην εθνική ομάδα της Σερβίας και της Ελβετίας κέρδισαν ο Γκατσίνοβιτς και ο Τσούμπερ μετά την εντυπωσιακή σεζόν που έκαναν με την ΑΕΚ

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και ο Στίβεν Τσούμπερ είχαν χάσει την θέση τους στις εθνικές ομάδες της Σερβίας και της Ελβετίας αντίστοιχα. Και ειδικά για τον "Γκάτσι", έμοιαζε και μεγάλη αδικία. Παρόλα αυτά και οι δυο ποδοσφαιριστές, μετά την εντυπωσιακή σεζόν και το νταμπλ με την ΑΕΚ, κέρδισαν και την επιστροφή τους στις εθνικές τους ομάδες. 

Για τον Γκατσίνοβιτς είχε υπάρξει τους προηγούμενους μήνες τεράστια κουβέντα στην Σερβία, για το γεγονός πως έμενε εκτός κλήσεων της εθνικής. Μια συζήτηση που είχε ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Νοέμβρη, όταν ο "Γκάτσι" έμεινε εκτός Μουντιάλ. Ωστόσο τώρα, μετά την εντυπωσιακή σεζόν που έκανε με την ΑΕΚ, ο Γκατσίνοβιτς κλήθηκε ξανά στην εθνική για το φιλικό με την Ιορδανία στις 16 Ιουνίου στη Βιέννη και το ματς με την Βουλγαρία για τα προκριματικά του Euro στις 20 Ιουνίου. 

Όσο για τον Τσούμπερ, ο ίδιος είχε πάρει την γενναία απόφαση να μείνει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, προκειμένου να κάνει την επέμβαση στους κοιλιακούς και να απαλλαχτεί μια και καλή από το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε. Από τότε που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, δεν είχε κληθεί ξανά. Όμως και ο Τσούμπερ έκανε εντυπωσιακή σεζόν με την ΑΕΚ και έτσι κέρδισε ξανά την θέση του στην εθνική Ελβετίας.