Το «σκανάρισμα» του Αλμέιδα στην ελληνική ποδοσφαιρική αγορά

Ματίας Αλμέιδα

i

© Intime

Το «σκανάρισμα» του Αλμέιδα στην ελληνική ποδοσφαιρική αγορά

Κώστας Τσίλης 11:44 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 31.05.2023

Η μεταγραφή του Πήλιου στην ΑΕΚ φανερώνει πως ο Αλμέιδα έχει κάνει πολύ προσεκτική μελέτη και στην ελληνική ποδοσφαιρική αγορά

Το γεγονός πως η πρώτη μεταγραφική κίνηση της νταμπλούχου ΑΕΚ ήταν ο Σταύρος Πήλιος, μπορεί ενδεχομένως ως προς το timing να έχει κάνει με τις συγκυρίες. Και κυρίως τον... ανταγωνισμό. Όμως καθαρά ποδοσφαιρικά, φανερώνει και τις σκέψεις της ΑΕΚ ως προς την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου της ομάδας, αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός είχε εντοπίσει την περίπτωση του Πήλιου από το παιχνίδι της ΑΕΚ στα Γιάννενα για το πρωτάθλημα στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη. Έβαλε το όνομα του 23χρονου μπακ στις σημειώσεις του και από τότε δεν σταμάτησε σχεδόν καθόλου να τον παρακολουθεί. Και κάπως έτσι προέκυψε η επιμονή της ΑΕΚ να κλείσει την συγκεκριμένη μεταγραφή. 

Στις σημειώσεις όμως του Αλμέιδα, δεν υπάρχει μόνο το όνομα του Πήλιου. Ο Αργεντινός τεχνικός καθ' όλη την διάρκεια της φετινής σεζόν, έχει περάσει από "σκανάρισμα" κανονικό όλους τους αντιπάλους και ως εκ τούτου και ολόκληρη την ελληνική ποδοσφαιρική αγορά. Έχει ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις, όχι απαραίτητα για να γίνει άμεσα κίνηση από την ΑΕΚ. Αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο μέσα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, να γίνει και μια (ίσως και παραπάνω) ακόμα προσθήκη από την ελληνική αγορά. 

Άλλωστε ακόμα και στην περυσινή μεταγραφική περίοδο, η ΑΕΚ απέκτησε συνολικά τρεις παίκτες, που την αμέσως προηγούμενη σεζόν έπαιζαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τον Γκατσίνοβιτς, τον Φερνάντες και τον Φαν Βέερτ. Βεβαίως τώρα περισσότερο οι σημειώσεις του Αλμέιδα αφορούν περιπτώσεις σαν αυτή του Πήλιου από την ελληνική αγορά. Όμως ο Αργεντινός τεχνικός έχει σκανάρει τα πάντα και έχει ξεκάθαρη εικόνα για το υλικό όλων των ομάδων.