ΑΕΚ: Επιστρέφει στον... τόπο του 5 στα 5 και του 12-1
i

Πανηγυρισμοί ΑΕΚ/©intime

ΑΕΚ: Επιστρέφει στον... τόπο του 5 στα 5 και του 12-1

Κώστας Τσίλης 08:28 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 21.12.2022

Η ΑΕΚ ξεκινάει τον δεύτερο γύρου του πρωταθλήματος, από την Opap Arena, στην οποία έχει μόνο νίκες και έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ

Με τόσες πολλές και κυρίως τόσο κομβικές απουσίες που μετρά η ΑΕΚ, η επανέναρξη των υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα, δεν είναι μια καθόλου απλή υπόθεση. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως το γεγονός πως το σημερινό (21/12, 17:00) παιχνίδι με την Λαμία θα γίνει στην Opap Arena, σίγουρα κάνει τον Ματίας Αλμέιδα να αισθάνεται λίγο ήσυχος. 

Εξάλλου ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός, στις δηλώσεις που έκανε παραμονή του ματς, έσπευσε να τονίσει πως "στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ παίζει με δώδεκα παίκτες". Κάποιος μπορεί να σκεφτεί πως πρόκειται για μια κλισέ φράση προπονητών, για να απευθυνθεί στον κόσμο της ομάδας. Όμως οι αριθμοί φανερώνουν πως ο Αλμέιδα μάλλον δεν έχει και πολύ άδικο.

Η ΑΕΚ από τότε που επέστρεψε στην φυσική της έδρας και στην ολοκαίνουργια Opap Arena, μετρά μόνο νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Συνολικά πέντε τον αριθμό. Τέσσερις για το πρωτάθλημα και μια για το κύπελλο. Ενώ έχει πετύχει συνολικά 12 γκολ και έχει δεχθεί μόλις ένα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου παιχνιδιού στη Νέα Φιλαδέλφεια, απέναντι στον Ιωνικό. Πρακτικά δηλαδή, η ΑΕΚ έχει να δεχθεί γκολ μέσα στην έδρα της, από τις 3 του Οκτώβρη.

Εξυπακούεται πως όλο αυτό δεν σημαίνει ούτε πως ο Αλμέιδα εφησυχάζει, ούτε πως ακουμπά πάνω στην δύναμη της έδρας για να πάρει τη νίκη στο σημερινό ματς. Άλλωστε ο Αργεντινός τεχνικός έχει επισημάνει στους ποδοσφαιριστές του και τις δυσκολίες και τις παγίδες που κρύβει το παιχνίδι και έχει ζητήσει μεγάλη συγκέντρωση. Ειδικά από την στιγμή που και σ' αυτό το ματς, όπως συνέβη με την Κηφισιά, θα χρειαστεί να κάνει αλχημείες ειδικά στην επιθετική γραμμή, για να καλύψει τα κενά από τις απουσίες.