Η ΑΕΚ έχει νικήσει όλους τους διεκδικητές του τίτλου και δεν την έχει νικήσει κανείς!
i

© Intime

Η ΑΕΚ έχει νικήσει όλους τους διεκδικητές του τίτλου και δεν την έχει νικήσει κανείς!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 12:10 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 12.02.2024

Η ΑΕΚ «τρέχει» ένα εντυπωσιακό σερί στα μεγάλα παιχνίδια, το οποίο της δίνει σημαντικό... αέρα εν όψει playoffs.

Έξι λεπτά μακριά από την κορυφή βρέθηκε ουσιαστικά η ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά λίγο πριν το φινάλε ο Κεντζιόρα έγραψε το τελικό 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Μία ισοπαλία σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, που κράτησε τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και την Ένωση στο -2 από αυτή.

Και μπορεί να αφήνει μία πικρία το τελικό αποτέλεσμα στους «κιτρινόμαυρους» -όπως είπε και ο Σταύρος Πήλιος στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα- δεδομένου ότι βρέθηκαν αγκαλιά με ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο» και το έχασαν λίγο πριν το φινάλε, αλλά αυτό που έχουν καταφέρει είναι άκρως εντυπωσιακό και θα έπρεπε να τους γεμίζει αισιοδοξία εν όψει των playoffs.

Συγκεκριμένα, η Ένωση «τρέχει» ένα φοβερό σερί στα μεγάλα ματς. Και φέτος ενώ εκείνη έχει νικήσει όλους τους διεκδικητές το τίτλου, κανένας δεν έχει καταφέρει να τη νικήσει. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά...

Το «refuse to lose» στα ντέρμπι και η πρωτιά στην... ειδική βαθμολογία

Προ Ματίας Αλμέιδα τα ντέρμπι αποτελούσαν «μαύρη τρύπα» για την ΑΕΚ, που πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και αυτά τα παιχνίδια ήταν ένας εφιάλτης για εκείνη. Την εποχή του «Πελάδο» όμως αυτό έχει αλλάξει ριζικά, αφού πλέον ο Δικέφαλος σε αυτά τα ματς έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα. Για την ιστορία κιόλας η τελευταία ήταν στις 12 Μαρτίου του 2023 το 1-3 στην «OPAP Arena» από τον Ολυμπιακό στη λήξη της κανονικής περιόδου.

Από τότε και μετά η Ένωση μετρά 15 συνεχόμενα ντέρμπι χωρίς ήττα, έχοντας 9 νίκες και 6 ισοπαλίες με γκολ 24 υπέρ και μόλις 9 κατά κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη. Ενώ αποκλειστικά τη φετινή σεζόν μετρά 4 νίκες και 3 ισοπαλίες απέναντι σε αυτές τις ομάδες με γκολ 11 υπέρ και 6 κατά.

Μάλιστα, στην... ειδική βαθμολογία του Big-5 είναι πρώτη με διαφορά, καθώς σε επτά ματς με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη έχει 15 βαθμούς, με τον δεύτερο ΠΑΟΚ να έχει 9 βαθμούς στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών. Από 'κει και έπειτα, ακολουθεί ο Παναθηναϊκός στην 3η θέση με 8 βαθμούς, ενώ στην 4η θέση βρίσκονται μαζί οι Άρης και Ολυμπιακός 7 βαθμούς.

Κανείς δεν δείχνει ικανός, να «σκοτώσει» το λιοντάρι
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:11 - 12.02.2024

Κανείς δεν δείχνει ικανός, να «σκοτώσει» το λιοντάρι

Η ΑΕΚ έχασε μόλις για έξι λεπτά στην Τούμπα, την ευκαιρία να γίνει το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά αυτό που και πάλι έδειξε και έχει τεράστια αξία, είναι πως κανείς ανταγωνιστής δεν έχει βρει τρόπο να την κερδίσει. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Στατιστικά άκρως σημαντικά για την ΑΕΚ εν όψει των playoffs, που σχεδόν όλες οι αναμετρήσεις θα είναι ντέρμπι και όπως όλα δείχνουν εκεί θα κριθεί το πρωτάθλημα...