ΑΕΚ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι πιο... παραβατικές ομάδες της Ευρώπης
i

©intime

ΑΕΚ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι πιο... παραβατικές ομάδες της Ευρώπης

Ιάσονας Τσίλης 12:57 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 09.11.2023

Ένα ιδιαίτερο ρεκόρ κατέρριψε χθες (08/11), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην αναμέτρηση της με την Κοπεγχάγη, το οποίο υπάρχει περίπτωση να ισοφαρίσει η ΑΕΚ απέναντι στη Μαρσέιγ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με 4-3 από την Κοπεγχάγη σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι και πλέον έχει μπλέξει για τα καλά στον όμιλο της, έχοντας μόλις τρεις βαθμούς, ούσα τελευταία.

Γαλατασαράι και Κοπεγχάγη έχουν από τέσσερις και πλέον οι «κόκκινοι διάβολοι» θα τα παίξουν όλα για όλα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Το πρόγραμμα τους, μόνο... ευνοϊκό δεν είναι, αφού παίζουν στην Τουρκία, στην «καυτή» έδρα της Γαλατά και υποδέχονται τη Μπάγερν Μονάχου στο «Ολντ Τράφορντ».

Στην ομάδα του Τεν Χαχ συμβαίνει το εξής παράδοξο. Έχει καταλογιστεί πέναλτι εναντίον της και στα τέσσερα παιχνίδια των ομίλων, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν στο Champions League.

Η ΑΕΚ, «φλερτάρει» με την ισοφάριση του ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς έχει τιμωρηθεί και στα τρία παιχνίδια με πέναλτι εναντίον της. Μάλιστα, πρόκειται για πέντε περιπτώσεις, αφού με Μπράιτον και Μαρσέιγ, οι διαιτητές έδειξαν από δύο φορές την άσπρη βούλα για τους αντιπάλους της «Ένωσης».

Συγκεκριμένα, Χατζισαφί και Σιμάνσκι υπέπεσαν σε παραβάσεις κόντρα στη Μπράιτον, με τον Ζοάο Πέδρο να σκοράρει δις το σημείο του πέναλτι. Απέναντι στον Άγιαξ, ο Πινέδα ανέτρεψε τον Μπεργκβάιν, ο οποίος ευστόχησε αργότερα απ' την άσπρη βούλα, ενώ στη Μασσαλία, Στάνκοβιτς και Άμραμπατ ήταν υπεύθυνοι για τα δύο κερδισμένα πέναλτι της Μαρσέιγ, τα οποία μετουσιώθηκαν σε γκολ από τους Αρίτ και Βερετού.

Ας ελπίσουμε, ότι μετά το παιχνίδι της «Ένωσης» με τη Μαρσέιγ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κατέχει αυτό το ρεκόρ από μόνη της...