Η ΑΕΚ ούτε θα πιεστεί από τον χρόνο, ούτε θα κάνει έκπτωση σ' αυτό που ψάχνει στα στόπερ
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η ΑΕΚ ούτε θα πιεστεί από τον χρόνο, ούτε θα κάνει έκπτωση σ' αυτό που ψάχνει στα στόπερ

Κώστας Τσίλης 14:40 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:42 - 15.07.2023

Η πραγματικότητα για την μεταγραφική αναζήτηση της ΑΕΚ στην θέση του στόπερ (και όχι μόνο), είναι πως θα ξοδέψει όσο χρόνο απαιτείται, για να βρει ακριβώς αυτό που θέλει για το κέντρο της άμυνας

Από την στιγμή που η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού είχε μπει στις προτεραιότητες του μεταγραφικού σχεδιασμού, στην ΑΕΚ είχαν αρχίσει εδώ και πολύ καιρό να δουλεύουν υποθέσεις. Υπήρξε (και υπάρχει ακόμα) μια shortlist με βάση τις επιθυμίες του Ματίας Αλμέιδα και τα αγωνιστικά που έχει ζητήσει. Και υπάρχει από την πρώτη στιγμή ένα πολύ ξεκάθαρο δεδομένο, ως προς διαδικασία της αναζήτησης στόπερ. Κάτι που ισχύει για όλες τις μεταγραφικές κινήσεις. Δεν πρόκειται να γίνει καμία απολύτως έκπτωση, σ’ αυτό που έχει ζητήσει ο Αλμέιδα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως η ΑΕΚ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μεταγραφική κίνηση για τον κεντρικό αμυντικό, αν δεν πρόκειται για περίπτωση που να κουμπώνει ακριβώς σ’ αυτό που θέλει. Ακόμα και αν χρειαστεί να ξοδέψει περισσότερο χρόνο. Αυτή είναι η φιλοσοφία του Αλμέιδα για όλες τις μεταγραφές και όχι μόνο αυτή του στόπερ. Καμία απολύτως κίνηση δεν πρόκειται να γίνει, απλώς για να υπάρξει μια μεταγραφή. Ο Αλμέιδα προτιμά την ουσία από την βιασύνη. Για την ακρίβεια, επιμένει πάνω σ' αυτό. 

Προφανώς αυτός είναι ο λόγος που ακόμα δεν έχει κλείσει η ΑΕΚ την υπόθεση του κεντρικού αμυντικού, παρόλο που κάποιες περιπτώσεις τις έχει δουλέψει και τις έχει προχωρήσει αρκετά. Όπως για παράδειγμα αυτή του Νέστορ Αραούχο. Με δεδομένο πως εδώ και αρκετό καιρό την δουλεύει, το γεγονός πως ακόμα δεν την έχει ολοκληρώσει, μπορεί να σημαίνει πως δεν είναι απολύτως αυτό που θέλει ο Αλμέιδα. Σίγουρα ο Μεξικανός αρέσει στον Αργεντινό τεχνικό, δεδομένα είναι στη shortlist της ΑΕΚ. Αλλά όλα δείχνουν πως ίσως κοιτάζει για κάτι ακόμα καλύτερο. Χωρίς να αποκλείεται τελικά, να προχωρήσει με τον Μεξικανό. 

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ παρόλο που συνεχίζει εντατικά να δουλεύει την υπόθεση απόκτησης κεντρικού αμυντικού, ίσως να μην την κλείσει άμεσα. Παρόλο που όσο περνούν οι μέρες, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ανά πάσα στιγμή να πάρει θετική απάντηση, από περίπτωση που πριν από έναν μήνα είχε εισπράξει άρνηση. Ακριβώς το ίδιο έγινε πέρυσι και με τον Βίντα αλλά και με τον Μουκουντί.

 Ίσως μάλιστα, σ’ αυτή την εξέλιξη τελικά να προσβλέπει η ΑΕΚ και γι αυτό… ροκανίζει τον χρόνο. Το μόνο δεδομένο είναι πως ο στόπερ μπορεί να κλείσει και την... Δευτέρα (διότι το Σαββάτοκύριακο είναι αφιερωμένο στον Πιζάρο), αλλά μπορεί να πάρει και ακόμα περισσότερο χρόνο.