«Η Αμέρικα θα δεχόταν την πρόταση της ΑΕΚ για Αραούχο αλλά...»
i

© SS Youtube

«Η Αμέρικα θα δεχόταν την πρόταση της ΑΕΚ για Αραούχο αλλά...»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:29 - 14.07.2023

Θέμα χρόνου φαντάζει η απόκτηση του Νέστορ Αραούχο από την ΑΕΚ, ωστόσο αυτό που εμποδίζει τη μετακίνηση του είναι το γεγονός πως η Αμέρικα δεν έχει βρει τον αντικαταστάτη του.

Σύντομα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αναμένεται να είναι ο Νέστορ Αραούχο, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της Ένωσης . Σύμφωνα με τον Μεξικανό ρεπόρτερ, Ντανιέλ Βελάσκο, η Κλαμπ Αμέρικα ετοιμάζεται να πει το «ναι» στην ελληνική ομάδα, ωστόσο υπάρχει ένα μικρό εμπόδιο για να συμβεί αυτό.

Ο Αραούχο και ο αντικαταστάτης.

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του ο δημοσιογράφος, εκείνο που εμποδίζει τον σύλλογο της Λατινικής Αμερικής να δεχθεί την πρόταση είναι το γεγονός πως δεν έχει βρεθεί ακόμα ο αντικαταστάτης του στόπερ. Μέχρι να γίνει αυτό, λοιπόν, ο σύλλογος της Liga MX δεν προτίθεται να τον αφήσει να αποχωρήσει από το ρόστερ. 

Άλλωστε, ο 31χρονος αποτελεί προϊόν της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι του 2025, όπου και λήγει το συμβόλαιο του. Σύμφωνα με τους Μεξικανούς, μάλιστα, η Αμέρικα δεν σκοπεύει να τον παραχωρήσει με λίγα χρήματα, αφού η ίδια δαπάνησε για χάρη του, το 2022, το ποσό των τριών εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά κύριο λόγο ο Αραούχο αποτέλεσε βασικό κομμάτι της ενδεκάδας του συλλόγου του, στη σεζόν που μας πέρασε. Συνολικά αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια, στα οποία κατόρθωσε να προσφέρει και δύο ασίστ. 

Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε στη Σάντος Λαγκούνα, με 171 εμφανίσεις, ενώ αρκετές ήταν και οι συμμετοχές του (136) με τη φανέλα της Θέλτα, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό ευρωπαϊκό σύλλογο στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία.