Η γενναία απόφαση που πήρε ο Αλμέιδα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
i

Ο Ματίας Αλμέιδα / © Intime

Η γενναία απόφαση που πήρε ο Αλμέιδα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 16:15 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:30 - 09.02.2023

Γιατί ο Ματίας Αλμέιδα άφησε εκτός αποστολής για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό τρεις βασικούς παίκτες; Η απάντηση είναι απλή...

Μέρα ντέρμπι η σημερινή (9/2). Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (20:30) για πρώτη φορά στην «OPAP Arena» τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, σε μια «μάχη» που έχει ξεκινήσει ήδη εκτός αγωνιστικού χώρου με ανακοινώσεις και... χαρτοπόλεμο.

Όλοι περίμεναν από τον Ματίας Αλμέιδα να... επιστρετεύσει άπαντες για το μεγάλο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους». Θεωρητικά εκτός αποστολής θα έμεναν μόνο οι τραυματίες Φερνάντες και Μοχαμάντι, αλλά και παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής, που αριθμητικά δεν μπορούσαν να χωρέσουν.

Ωστόσο, ο Αργεντινός τεχνικός δεν άφησε μόνο αυτούς εκτός. Άφησε και τρεις βασικούς παίκτες της Ένωσης, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην έως τώρα εξαιρετική πορεία της ομάδας. Ο λόγος για τους Άρολντ Μουκουντί, Λάζαρο Ρότα και Γενς Γιόνσον.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο «Πελάδο» φαίνεται πως θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και όσον αφορά το κομμάτι της ενδεκάδας. Δεν έχει σκοπό να παρατάξει τους γνωστούς έντεκα κόντρα στην ομάδα του Πειραιά.

«Υπέρ της ΑΕΚ είναι μόνο φωνή και καμία κίνηση κατά του αντίπαλου, όποιος δεν το καταλαβαίνει να μείνει μακριά»

«Υπέρ της ΑΕΚ είναι μόνο φωνή και καμία κίνηση κατά του αντίπαλου, όποιος δεν το καταλαβαίνει να μείνει μακριά»

Ανακοίνωση με αυστηρό μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΚ για την στάση που θα πρέπει να κρατήσει στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, εξέδωσε η ΠΑΕ

Φυσικά, αυτή η στάση του Αλμέιδα προξενεί -και δικαιολογημένα- απορίες. «Γιατί ο Αλμέιδα να αφήσει εκτός απσοτολής τρεις βασικούς παικτές σε ένα τόσο κρίσιμο ματς;», αναρρωτήθηκε σίγουρα η πλειονότητα του κόσμου.

«Κρύβεται κάποιο παράπτωμα από πίσω;», ενδεχομένως να σκέφτηκαν κάποιοι. «Δεν σέβεται τον Ολυμπιακό; Ξεκουράζει παίκτες εν όψει της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα;», πιθανότατα σκέφτηκαν κάποιοι άλλοι.

Λογικές όλες αυτές οι σκέψεις μεν, καμία δεν ισχύει δε. Απλά ο Αλμέιδα θέλησε να μείνει πιστός στις αρχές του και να δώσει πραγματική ψήφο εμπιστοσύνης στους παίκτες που χρησιμοποίησε και στα προηγούμενα ματς του Κυπέλλου, παρότι αυτά ήταν με ομάδες πολύ μικρότερης δυναμικής.

Να τους περάσει το μήνυμα ότι δεν τους υπολογίζει μόνο στα παιχνίδια με ομάδες από την Super League 2 (Κηφισιά και Πανσερραϊκό που αντιμετώπισε η Ένωση τις προηγούμενες ημέρες) και να τους κερδίσει, δίνοντας τους την ευκαιρία να λάμψουν σε ένα τόσο μεγάλο ματς όπως είναι αυτό με τον Ολυμπιακό.

Φυσικά, το αν θα δικαιωθεί για αυτές τις επιλογές του θα φανεί στο χορτάρι...