ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα δεν αλλάζει φιλοσοφία στο θέμα του τερματοφύλακα
i

Κάρλος Ρόα, Τσίτσαν Στάνκοβιτς/©intime

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα δεν αλλάζει φιλοσοφία στο θέμα του τερματοφύλακα

Κώστας Τσίλης 08:00 - 08.02.2023

Με τον... κυπελλικό της τερματοφύλακα αναμένεται να πάει η ΑΕΚ και στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό

Από το παιχνίδι του πρώτου γύρου με αντίπαλο τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, παγιώθηκε μια πολύ σταθερή κατάσταση κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ. Ο Γιώργος Αθανασιάδης είναι ο βασικός τερματοφύλακας του πρωταθλήματος και ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς παίζει όλα τα ματς του κυπέλλου. Παρότι η σεζόν ξεκίνησε με αντίστροφη... ιεραρχία, αυτό το μοντέλο λειτούργησε πολύ καλά. 

Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και δεν έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ στο κύπελλο. Αυτή την φιλοσοφία ο Ματίας Αλμέιδα, κατόπιν συνεννόησης και με τον προπονητή τερματοφυλάκων Κάρλος Ρόα, δεν σκοπεύει να την αλλάξει ούτε ενόψει πρώτου ημιτελικού και ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής, ο Στάνκοβιτς θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ στο αυριανό ματς στην Opap Arena.

Ο Αλμέιδα θέλει να έχει σε απόλυτη ετοιμότητα και τους δυο τερματοφύλακες. Ξέρει πως χωρίς παιχνίδια στην Ευρώπη, αυτό είναι κάτι διόλου εύκολο. Όμως αυτό που διαπίστωσε ο Αργεντινός τεχνικός, είναι πως ο Στάνκοβιτς έδειξε ετοιμότητα σ' όλα τα ματς κυπέλλου που έχει αγωνιστεί. Κάτι που δεν ήταν εύκολο, καθώς ήταν παιχνίδι με υποδεέστερες ομάδες, δεν αισθάνθηκε πίεση και ήταν πολύ πιο δύσκολο να παραμείνει "ζεστός". 

Με δεδομένο πως ο Αλμέιδα "παγίωσε" αυτή την φιλοσοφία και έδωσε στον Στάνκοβιτς τα όλα τα προηγούμενα ματς κυπέλλου, σκοπεύει να του δώσει και αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό. Ειδικά από την στιγμή που και αυτό που είδε ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός μέσα στο γήπεδο από τον Αυστριακό αλλά και το report του Ρόα είναι θετικό. Άλλωστε ο Στάνκοβιτς είναι ο τερματοφύλακας που την σεζόν την ξεκίνησε ως βασικός και για το πρωτάθλημα. Αλλά οι εμφανίσεις του Αθανασιάδη και η δικαιοσύνη του Αλμέιδα και σ' αυτό το κομμάτι, άλλαξαν τα δεδομένα.