Η λογική που ο Αλμέιδα κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, δεν θα αλλάξει ούτε τον Γενάρη

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η λογική που ο Αλμέιδα κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, δεν θα αλλάξει ούτε τον Γενάρη

Κώστας Τσίλης 07:58 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 07:58 - 19.11.2023

Η ΑΕΚ οδεύει προς τέταρτη μεταγραφική περίοδο με τον Αλμέιδα στον πάγκο και ο τρόπος με τον οποίο πρόκειται να κινηθεί, δεν θα έχει ούτε αλλαγές, ούτε ανατροπές

Ο Ματίας Αλμέιδα οδεύει προς την ολοκλήρωση του πρώτου μισού, της δεύτερης σεζόν του στον πάγκο της ΑΕΚ. Έτσι κι αλλιώς το χρονικό διάστημα είναι πλέον αρκετό, αλλά είναι και ο Αργεντινός τεχνικός ένας πολύ ανοιχτός προπονητής, που πλέον είναι πολύ ξεκάθαρη η φιλοσοφία του και ο τρόπος που σκέφτεται, σχεδόν σ' όλα τα ζητήματα. Για παράδειγμα, η ΑΕΚ τώρα τον Γενάρη θα μπει σε τέταρτη μεταγραφική περίοδο με τον Αλμέιδα προπονητή. Υπάρχει εμπειρία από το πως έκανε τον σχεδιασμό τις προηγούμενες τρεις. Δεν πρόκειται να αλλάξει σ' αυτή που έρχεται. 

Για τον Αλμέιδα είναι ζωτικής σημασίας, αφενός να γίνονται στοχευμένες κινήσεις, αφετέρου να μην γίνονται μεταγραφές απλώς για να γίνουν και να γεμίζει το ρόστερ με πολλούς παίκτες. Έτσι ακριβώς λειτούργησε και στα δυο μεταγραφικά του καλοκαίρια στην ΑΕΚ. Το 2022 που ήθελε να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή, έκανε μόλις οκτώ προσθήκες. Το περασμένο καλοκαίρι, πήγε ακόμα πιο στοχευμένα, μόλις με τέσσερις μεταγραφές συν τον Πινέδα που αποκτήθηκε μόνιμα μετά το τέλος του δανεισμού του. Για την χειμερινή αγορά, ο Αλμέιδα είναι ακόμα πιο προσεκτικός. 

Η φιλοσοφία που έχει ο Αργεντινός τεχνικός για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, μοιάζει πολύ μ' εκείνη που είχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Θεωρούσε πως οι ομάδες πρέπει να κτίζονται από το καλοκαίρι και το δόγμα του σχετικά με τις μεταγραφές μεσούσης της περιόδου είναι πως «αποκτάς παίκτες μόνο αν είναι έκτακτη ανάγκη ή αν προκύψει μια πολύ καλή ευκαιρία». Εξ ου και ο Μπάγεβιτς, στο πρώτο του κύκλο στον πάγκο της ΑΕΚ, στον οποίο έμεινε οκτώ χρόνια, πήρε σε χειμερινή αγορά μόνο δυο παίκτες. Τον Σαβέβσκι και τον Τσιάρτα

Ανάλογη είναι και η φιλοσοφία του Αλμέιδα. Πρέπει να υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανάγκη ή μια εξαιρετική ευκαιρία, για να κάνει ψώνια τον Γενάρη. Στην αντίστοιχη περυσινή μεταγραφική περίοδο, έκρινε πως δεν υπήρχε τίποτα από τα δυο και δεν έκανε καμία κίνηση. Φέτος τα πράγματα είναι και πάλι δεδομένα. Θα τεθεί θέμα μεγάλης ανάγκης, αν ο Σταύρος Πήλιος δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης του αριστερού μπακ. Σ' αυτή την περίπτωση, η ΑΕΚ μπορεί και να προχωρήσει σε κίνηση. 

'Οσο για το ζήτημα της πολύ καλής ευκαιρίας, είναι δεδομένο πως αν προκύψει στην αγορά, εννοείται πως ο Αλμέιδα θα ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να την εκμεταλλευτεί. Ωστόσο αυτό δεν είναι ζήτημα σχεδιασμού. Φυσικά η ΑΕΚ πάντα είναι ενεργή και τσεκάρει τι γίνεται στην μεταγραφική αγορά. Το ίδιο θα κάνει και τώρα τον Γενάρη.