Έθεσε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς με την ΑΕΚ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ
i

© gnkdinamo

Έθεσε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς με την ΑΕΚ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Sportal newsroom 17:51 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:57 - 09.08.2023

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης εισιτηρίων για την αναμέτρηση της 15ης Αυγούστου με την ΑΕΚ στο «Μαξιμίρ».

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (08/08), όλη η Ελλάδα έχει συγκλονιστεί από την εν ψυχρώ δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή. Ο άτυχος άνδρας, έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και προκάλεσαν άγρια επεισόδια.

Μετά τα όσα συνέβησαν η απόφαση που πήρε η UEFA ήταν να αναβάλλει το πρώτο παιχνίδι στην «OPAP Arena» και απλώς να αλλάξει ουσιαστικά την σειρά των αγώνων, που θα διεξαχθούν κανονικά.

Το πρώτο ματς λοιπόν θα διεξαχθεί στην έδρα της κροατικής ομάδας, στο «Μαξιμίρ» στις 15 Αυγούστου και η Ντιναμό μία εβδομάδα πριν τη σέντρα έβγαλε στη διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια. Η τιμή τους ξεκινά από τα 10 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 25, ενώ είναι σχεδόν δεδομένο πως θα «εξαφανιστούν» σε χρόνο... dt.

Συγκεκριμένα, η τιμή του εισιτηρίου για τις εξέδρες North Up και North Down είναι 10 ευρώ, η West Up 20 ευρώ και η West Down 25 ευρώ. Ενώ για τη νότια κερκίδα δεν υπάρχουν εισιτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα θορυβημένοι οι Κροάτες από τις κινήσεις που κάνει η ΑΕΚ προκειμένου να επιτευχθεί το αυτονόητο, δηλαδή η τιμωρία της Ντιναμό, εξέδωσαν μια ανακοίνωση με την οποία επιχειρούν να παρουσιάσουν εαυτούς ως θύματα. Και επιτίθενται στην ΑΕΚ για τους χειρισμούς στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Ντιναμό:

«Με αυτόν τον τρόπο η GNK Dinamo θέλει να αντιδράσει σε αρκετές παραστάσεις της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ που σχετίζονται με την τραγωδία που συνέβη στις 7 Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Η GNK Dinamo καταδίκασε επανειλημμένα ξεκάθαρα, απερίφραστα, δημόσια και σκληρά τις ταραχές που, δυστυχώς, οδήγησαν σε θανάτους. Η βία δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία και θα παλεύουμε πάντα για τις αληθινές αξίες που προωθεί ο σύλλογός μας και θέλουμε ειλικρινά να πιστεύουμε ότι η αντίπαλός μας ΑΕΚ μοιράζεται παρόμοιες απόψεις.

Λυπούμαστε που η ΑΕΚ ξεφεύγει από την ευθύνη με τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά της, ανεβάζει εντάσεις και χρησιμοποιεί ακατάλληλη, επιθετική και υποδαυλιστική γλώσσα σε επίσημες ανακοινώσεις με στόχο να ασκήσει πίεση στην UEFA. Είναι ιδιαίτερα ακατανόητο να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια ανθρώπινη τραγωδία χωρίς κανένα δισταγμό για τη δική της προβολή και το αποτέλεσμα δείχνει την απουσία στοιχειώδους ευπρέπειας, ενσυναίσθησης και ευλάβειας προς το θύμα.

Θεωρούμε ακατάλληλη μια τέτοια προσέγγιση, ειδικά γιατί είναι ξεκάθαρο σε όλους, πλην των εκπροσώπων της ΑΕΚ, ότι η GNK Dinamo έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να μην συμβεί αυτή η κατάσταση. Για όλες τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι διοργανωτές, δηλαδή η ελληνική αστυνομία και η ΑΕΚ ως οικοδεσπότης.

Θέλουμε να τονίσουμε ξεκάθαρα ότι οι υπεύθυνοι του συλλόγου τέθηκαν στη διάθεση των εκπροσώπων της ΑΕΚ, της UEFA και της Αστυνομίας για να ρίξουν φως στην όλη εκδήλωση και να επιστρέψουν το κλίμα στον αθλητισμό. Διατηρούσαμε συνεχώς ενεργή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους εκτός από την ΑΕΚ.

Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι του ελληνικού συλλόγου εμπόδισαν κάθε προσπάθεια συνεργασίας, αναζήτησης της καλύτερης λύσης. Επιδεικτικά αποχώρησαν από την οργανωτική συνεδρίαση την ημέρα του αγώνα, ακύρωσαν το επίσημο γεύμα των δύο αποστολών, αρνήθηκαν κάθε είδους επικοινωνία και με αυτή τη συμπεριφορά τους ανέθεσαν ρόλο ανακριτή, εισαγγελέα και δικαστή. Θεωρούμε ότι μια τέτοια διαδικασία είναι, τουλάχιστον, ένα παράλογο και επικίνδυνο παιχνίδι με τα συναισθήματα σε μια τόσο λεπτή στιγμή.

Πρόταση 20 εκατ. ευρώ του Άγιαξ στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον Σούταλο - Αισιόδοξοι οι Ολλανδοί ότι θα υπάρξει deal
CHAMPIONS LEAGUE

13:46 - 09.08.2023

Πρόταση 20 εκατ. ευρώ του Άγιαξ στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον Σούταλο - Αισιόδοξοι οι Ολλανδοί ότι θα υπάρξει deal

Ο Άγιαξ έκανε πρόταση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τον στόπερ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γιόσιπ Σούταλο, με την ολλανδική ομάδα να είναι αισιόδοξη ότι θα υπάρξει deal.

Καταδικάζουμε σθεναρά αυτού του είδους την επικοινωνία από τους αθλητικούς μας αντιπάλους από την Αθήνα, ειδικά όσο η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη και καθημερινά μαθαίνουμε νέα στοιχεία για το δυσάρεστο γεγονός. Τονίζουμε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εξακριβωθεί εάν ο δράστης του τρομερού αυτού εγκλήματος είναι Κροάτης ή Έλληνας υπήκοος.

Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με το όνομα Ντιναμό με τόσο τερατώδες τρόπο! Ο σύλλογός μας λατρεύει τις αρχές του σεβασμού και της υγιούς επικοινωνίας με τους Ευρωπαίους αντιπάλους μας. Σήμερα συναντάμε όλα όσα δεν είναι αντάξια της συμπεριφοράς ενός ευρωπαϊκού συλλόγου».

Tags: