Η ΑΕΚ του Αλμέιδα μπορεί και δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη
i

© Intime

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα μπορεί και δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη

Τα παιχνίδια είναι πολλά και η κούραση μεγάλη, όμως η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα δείχνει να ανταπεξέρχεται μία χαρά...

Μετά την προηγούμενη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, την ΑΕΚ την περίμενε ένας αγωνιστικός γολγοθάς. Αρχικά, μέσα σε εννέα ημέρες είχε τρεις αναμετρήσεις «φωτιά» με Ολυμπιακό (εντός), Μπράιτον (εκτός) και Παναθηναϊκό (εκτός), ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν Ατρόμητος (εντός), ΟΦΗ (εκτός), Άγιαξ (εντός) και Παναιτωλικός (εντός) σε διάστημα έντεκα ημερών.

Εν ολίγοις, η Ένωση κλήθηκε να δώσει επτά αγώνες μέσα σε 22 ημέρες, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι υψηλής δυσκολίας. Μάνι μάνι τα δύο από αυτά τα ματς ήταν ντέρμπι και τα άλλα δύο ευρωπαϊκά με ομάδες επιπέδου Champions League. Και μάλιστα όλα αυτά, με την Ένωση να μην έχει καθόλου την τύχη με το μέρος της, αφού ο Ματίας Αλμέιδα δεν είχε αρκετά από τα βαριά του «όπλα» σε πολλά παιχνίδια, καθώς ήταν εκτός λόγω τραυματισμών.

Ποιος ήταν λοιπόν ο απολογισμός του Δικεφάλου σε αυτά τα επτά ματς; Τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Ολυμπιακός, ΌΦΗ και Άγιαξ ήταν οι ομάδες που στέρησαν τη νίκη από την ΑΕΚ, με τον ΟΦΗ μάλιστα να την αναγκάζει στην πρώτη της ήττα για φέτος. Όπως και να 'χει, δεδομένου του φορτωμένου προγράμματος και των προβλημάτων, η γεύση που μένει στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο με αυτόν τον απολογισμό είναι γλυκιά.

Μπορεί να λείπουν στην ΑΕΚ 2-3 βαθμοί παραπάνω στο πρωτάθλημα, αλλά και μόνο που κατάφερε με το πέρας δύο αγωνιστικών να βρίσκεται πρώτη και αήττητη στον όμιλο... θάνατο του Europa League, μπορεί να της το συγχωρέσει και ο πιο αυστηρός οπαδός. Εξάλλου, σε σχέση με πέρυσι που τελικά πήρε το νταμπλ, η διαφορά είναι μόλις ένας βαθμός...

Ξέρω τι έκανες πέρυσι στα μέσα Οκτώβρη

Τέτοια εποχή πέρυσι η ΑΕΚ, που δεν είχε και το βάρος των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και τις περισσότερες φορές έδινε ένα ματς τη βδομάδα (με εξαίρεση τις περιπτώσεις των εμβόλιμων αγωνιστικών) είχε συγκεντρώσει 15 βαθμούς. Δηλαδή μόλις έναν περισσότερο απ' ότι φέτος, που έχει και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια στο καλεντάρι της.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -5 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος, μετρώντας τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ την προηγούμενη σεζόν ήταν στο -6, έχοντας πέντε νίκες και δύο ήττες. 

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί σε συνδυασμό με την εξαιρετική παρουσία στην Ευρώπη και με την εικόνα της ομάδας τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων, αποδεικνύουν ότι η ΑΕΚ του Αλμέιδα μπορεί να χωρέσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ανταπεξέρχεται μία χαρά...