Η πιο δύσκολη εξίσωση για τον Αλμέιδα, ήταν η διαχείριση της ίωσης

Ματίας Αλμέιδα

i

© Intime

Η πιο δύσκολη εξίσωση για τον Αλμέιδα, ήταν η διαχείριση της ίωσης

Κώστας Τσίλης 16:11 - 04.05.2023

Η εικόνα των παικτών του Ματίας Αλμέιδα επηρεάστηκε αναμφισβήτητα από την ίωση που ταλαιπωρεί την ΑΕΚ τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση για το τι έγινε και τι δεν έγινε στα δυο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να τα κερδίσει. Όμως στην πραγματικότητα αυτό που μέτρησε καταλυτικά, ήταν το γεγονός πως διψήφιος αριθμός ποδοσφαιριστών της Ένωσης, ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από την ίωση που κτύπησε την ομάδα την προηγούμενη εβδομάδα. Και που ακόμα δεν έχει ξεμπερδέψει μ’ αυτή την ιστορία.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για το πόσο πολύ επηρέασε την αγωνιστική εικόνα και ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών που πέρασαν αυτή την ίωση. Κάποιοι χρειάστηκε να παίξουν ακόμα και με πυρετό. Ωστόσο για τον Ματίας Αλμέιδα, η διαχείριση αυτής της κατάστασης ήταν πραγματικά η πιο δύσκολη εξίσωση που είχε να λύσει στην φετινή σεζόν. Και είναι αλήθεια πως τον ζόρισε τον Αργεντινό τεχνικό περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Η αντίδραση των παικτών της ΑΕΚ όταν κατάλαβαν τι έγινε στη Λεωφόρο και είχαν δέκα λεπτά μπροστά τους
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:44 - 04.05.2023

Η αντίδραση των παικτών της ΑΕΚ όταν κατάλαβαν τι έγινε στη Λεωφόρο και είχαν δέκα λεπτά μπροστά τους

Απίστευτο ήταν το θρίλερ στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους παίκτες της ΑΕΚ να έχουν καταλάβει τι είχε συμβεί στην Λεωφόρο και να θέλουν με κάθε τρόπο να βρουν το γκολ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ο Αλμέιδα, ήταν το προφανές. Με δεδομένες τις συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις και μάλιστα με κρίσιμα παιχνίδια, ήταν πρακτικά αδύνατον να στείλει κάποιον ποδοσφαιριστή που είχε συμπτώματα ίωσης στο σπίτι του. Κάποιοι όταν ήταν αδύνατον λόγω πυρετού να δουλέψουν, φυσικά και έμειναν εκτός προπόνησης. Αλλά αυτό έγινε για μια μέρα. Κατόπιν επέστρεφαν στα Σπάτα και στην δουλειά. Όμως αυτή η επιστροφή στα Σπάτα, εκτός από το γεγονός πως οι ίδιοι δεν ήταν απολύτως έτοιμοι να δώσουν στην δουλειά το 100%, υπήρχε ο κίνδυνος να κολλήσουν και συμπαίκτες τους.

Επί της ουσίας ο Αλμέιδα είχε να διαχειριστεί μια κατάσταση κατά την οποία δεν μπορούσε να αφήσει κανέναν παίκτη για δυο μέρες εκτός προπονήσεων, διότι σ’ αυτή την περίπτωση θα ήταν νοκ άουτ. Αλλά και στις προπονήσεις που ήταν παρόντες κάποιοι παίκτες, δεν μπορούσαν να δώσουν το 100%. Και όλο αυτό, έχει να κάνει και με το γεγονός πως η ΑΕΚ πήγαινε σε ματς από Τετάρτη σε Κυριακή και μετά πάλι σε Τετάρτη. Διότι αν τα ματς ήταν με απόσταση μιας εβδομάδας, ο Αλμέιδα θα άφηνε εκτός Σπάτων ακόμα και για δυο ή τρεις μέρες παίκτες με ίωση και όλα θα τελείωναν.

Όσον αφορά τώρα το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη, το θετικό για τον Αλμέιδα είναι πως και είναι πολύ καλύτερα. Και θα είναι ακόμα καλύτερα μέχρι την Κυριακή. Το αρνητικό είναι πως δεν έχουν όλοι ξεμπερδέψει οριστικά μ’ αυτή την ιστορία, επομένως κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιοι και αν θα πάνε επηρεασμένοι στο ματς της Θεσσαλονίκης.