Η αντίδραση των παικτών της ΑΕΚ όταν κατάλαβαν τι έγινε στη Λεωφόρο και είχαν δέκα λεπτά μπροστά τους
i

ΑΕΚ/©intime

Η αντίδραση των παικτών της ΑΕΚ όταν κατάλαβαν τι έγινε στη Λεωφόρο και είχαν δέκα λεπτά μπροστά τους

Κώστας Τσίλης 12:44 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 04.05.2023

Απίστευτο ήταν το θρίλερ στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους παίκτες της ΑΕΚ να έχουν καταλάβει τι είχε συμβεί στην Λεωφόρο και να θέλουν με κάθε τρόπο να βρουν το γκολ

Η λογική με την οποία μπήκαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν να έχουν το μυαλό τους αποκλειστικά και μόνο σ' όσα θα συμβαίνουν στο δικό τους γήπεδο και στο δικό τους ματς. Χωρίς να ασχολούνται καθόλου με το τι θα συνέβαινε στην Λεωφόρο. Μόνο που όλο αυτό πήγε περίπατο στα τελευταία λεπτά, εξ ου και το ματς όχι έγινε και θρίλερ και... ροντέο. 

Καμία... επίσημη ενημέρωση δεν είχαν οι παίκτες της ΑΕΚ κατά την διάρκεια του ματς για την εξέλιξη του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Μόνο που από τις αντιδράσεις του κόσμου, την έκρηξη της εξέδρας, είχαν καταλάβει πολύ καλά τι συνέβαινε. Και ειδικά όταν μπήκε το ματς στα τελευταία δέκα λεπτά, όλοι μέσα στο γήπεδο είχαν αντιληφθεί ακριβώς ποιό ήταν το διακύβευμα. Γι αυτό και κανείς δεν ήθελε να μείνει στην άμυνα. 

Μάταια ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του είχαν μπει σχεδόν μέσα στο γήπεδο, δίνοντας μάχη για να δώσουν οδηγίες να κρατηθούν θέσεις και να γίνουν τα πράγματα σωστά ποδοσφαιρικά. Κυρίως με την μπάλα κάτω χωρίς γιόμες. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήθελαν τόσο πολύ να πετύχουν το γκολ που θα τους έφερνε αγκαλιά με το πρωτάθλημα, που όλοι ήθελαν να βγουν στην επίθεση για να βοηθήσουν. Ου μη του Βίντα του και του Μουκουντί εξαιρουμένου. Ο Βίντα έπαιζε σέντερ φορ για μεγάλο διάστημα, ενώ και ο Μουκουντί έκανε τόσες πολλές κούρσες από περιοχή σε περιοχή στις καθυστερήσεις του ματς, που μετά την λήξη δυσκολευόταν και να περπατήσει. 

Σαν τρελοί ήθελαν όλοι να πετύχουν το γκολ, παρόλο που οι δυνάμεις τους δεν τους βοηθούσαν. Και βέβαια όλος ο πάγκος προσπαθούσε να βοηθήσει όσο μπορούσε. Όλοι φώναζαν σ' όλους και για όλα. Σχεδόν πάνω στην γραμμή του πλαγίου άουτ. Μάλιστα στην φάση στις καθυστερήσεις που ο Λιβάι βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη, όλοι ήταν έτοιμοι να μπουν και να πανηγυρίσουν και "τρελάθηκαν" όταν χάθηκε η ευκαιρία.