Η ΑΕΚ έκανε 31 τελικές αλλά δεν βρήκε γκολ στα δυο ματς που μπορεί να της έδιναν τον τίτλο
i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Η ΑΕΚ έκανε 31 τελικές αλλά δεν βρήκε γκολ στα δυο ματς που μπορεί να της έδιναν τον τίτλο

Κώστας Τσίλης 09:31 - 04.05.2023

Η ΑΕΚ που μέχρι την Κυριακή είχε την καλύτερη επίθεση των Play Offs, στα δυο ντέρμπι τίτλου με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν βρήκε δίχτυα παρόλο που έκανε 31 τελικές προσπάθειες

Αν η ΑΕΚ είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό χθες στην Νέα Φιλαδέλφεια, θα ήταν αγκαλιά με τον τίτλο. Και η πιο έντονη συζήτηση γύρω απ' αυτό το ματς, είναι οι χαμένες ευκαιρίες του Λιβάι Γκαρσία. Κάτι άλλωστε που φάνηκε και από την αντίδραση που είχε ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης μετά το σφύριγμα της λήξης. Επίσης η ΑΕΚ θα είχε επίσης αγκαλιάσει τον τίτλο, εαν είχε κερδίσει την Κυριακή στην Λεωφόρο. Για εκείνο το ματς η πιο έντονη συζήτηση αφορούσε τα δυο δοκάρια του Τσούμπερ.

Στην πραγματικότητα το ζήτημα για την ΑΕΚ είναι πως στα ντέρμπι που θα μπορούσαν να κρίνουν υπέρ της τον τίτλο, δεν κατάφερε να βρεί δίχτυα. Παρόλο που μέχρι και την Κυριακή και την πεντάρα του Ολυμπιακού στον Βόλο, είχε την καλύτερη επίθεση των Play Offs. Και παρόλο που φάσεις έφτιαξε. Συνολικά με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ έκανε 31 τελικές προσπάθειες. Εξαιρετικά πολλές ειδικά για ντέρμπι. Όμως σε καμία εξ αυτών, δεν βρήκε το γκολ. Και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε η ιστορία. 

Διότι στο κομμάτι το ανασταλτικό, ούτε δέχθηκε γκολ η ΑΕΚ σε κανένα απ' αυτά τα δυο ντέρμπι, αλλά ούτε καν απειλήθηκε. Στα δυο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή και με τον Ολυμπιακό χθες, η ΑΕΚ δέχθηκε συνολικά μόλις επτά τελικές από τους αντιπάλους της. Τέσσερις στην Λεωφόρο και μόλις τρεις χθες στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ενώ πλέον η Ένωση έχει εκτός από την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα των Play Offs, καθώς μετρά παθητικό μόλις δυο γκολ. Όσα και ο Παναθηναϊκός.