Κι όμως, ο Ροναλντίνιο είχε κάνει πρόβλεψη για τον Πινέδα και επιβεβαιώθηκε!

Κι όμως, ο Ροναλντίνιο είχε κάνει πρόβλεψη για τον Πινέδα και επιβεβαιώθηκε!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 09:02 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:03 - 27.02.2024

Ο απόλυτος μάγος του ποδοσφαίρου, Ροναλντίνιο, είχε «δει» ότι ο Ορμπελίν Πινέδα θα κάνει σπουδαία καριέρα...

Στην υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα, η ΑΕΚ χρειάστηκε να δώσει την πιο δύσκολη και πιο περίπλοκη μεταγραφική μάχη, απ' όλες όσες έχει δώσει μέχρι τώρα. Κυρίως γιατί ήταν δεδομένο από την αρχή, πως θα έπρεπε σε οικονομικά δεδομένα, να ξεπεράσει κατά πολύ, οτιδήποτε είχε δαπανήσει μέχρι τώρα. Ειδικά από την στιγμή που η ΑΕΚ επέμενε... αδιαπραγμάτευτα, μόνο για να αποκτήσει το 100% των δικαιωμάτων του Μεξικανού χαφ και τίποτα λιγότερο.

Γι΄ αυτό και η τελική συμφωνία με τη Θέλτα, έφτασε σ' ένα ποσό περίπου στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Κάτι που σημαίνει πως ο Πινέδα έγινε μακράν η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ. Και φυσικά, κάτι το οποίο σημαίνει πως η Ένωση θα έχει έναν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του νταμπλ μέχρι και το 2027.

Οι ικανότητες και το ταλέντο του Μεξικανού άσου είναι πράγματα αδιαμφησβήτητα. Και υπάρχει ένας θρύλος του ποδοσφαίρου που τα είχε εντοπίσει αυτά στον Πινέδα, πολύ πριν φορέσει τα «κιτρινόμαυρα». Πολύ πριν γίνει γνωστός γενικά. Ο λόγος για τον απόλυτο μάγο του αθλήματος, Ροναλντίνιο, που στο παρελθόν είχε συνυπάρξει με τον μέσο της ΑΕΚ και είχε προβλέψει ότι θα κάνει σπουδαία καριέρα.

Συγκεκριμένα, Ροναλντίνιο και Πινέδα ήταν συμπαίκτες για μια χρονιά. Τη σεζόν 2014-15 στην Κερετάρο. Τότε ο άσος της Ένωσης ήταν 17 χρονών και όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του ο Αρτούρο Βιλανουέβα, που ήταν προπονητής της μεξικάνικης ομάδας, ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου στην πρώτη προπόνηση που είχε δει τον Πινέδα κατάλαβε τι... αστέρι είναι.

«Στην πρώτη προπόνηση που ο Ροναλντίνιο είδε τον Ορμπελίν, θυμάμαι με είχε πιάσει και μου είχε πει "αυτό το παιδί πρέπει να παίξει. Να τον βάζεις πάντα δίπλα μου"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρτούρο Βιλανουέβα. Λίγα χρόνια μετά, ο Ροναλντίνιο μπορεί να νοιώθει δικαιωμένος, αφού η πρόβλεψη του για τον Πινέδα ήταν κάτι παραπάνω από σωστή.