Πρόβα τζενεράλε για την ΑΕΚ κόντρα στην Τραμπζονσπόρ

ΑΕΚ

i

© Intime

Πρόβα τζενεράλε για την ΑΕΚ κόντρα στην Τραμπζονσπόρ

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Τραμπζονσπόρ στην Τουρκία σε ένα δυνατό φιλικό (20:00), το οποίο θα είναι και το τελευταίο πριν τις πρώτες ευρωπαϊκές μάχες.

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να δώσει την τελευταία της ευρωπαϊκή πρόβα, λίγο πριν τις πρώτες αναμετρήσεις στα προκριματικά του Champions League. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ταξίδεψε στην Τουρκία και θα τεθεί αντιμέτωπη με την Τραμπζονσπόρ των Κουρμπέλη, Σιώπη και Μπακασέτα. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD (30/7, 20:00).

Το ματς κόντρα στον σύλλογο της Τουρκίας ήταν αυτό ακριβώς που έψαχνε ο τεχνικός της Ένωσης. Ένα δυνατό τεστ, το οποίο θα προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. Ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις τελευταίες του δοκιμές, αλλά και να τεστάρει την ετοιμότητα των κιτρινόμαυρων.

Σε ότι αφορά τους τραυματίες, η Ένωση θα παραταχθεί πλήρης στον αγωνιστικό χώρο, καθώς Γκατσίνοβιτς και Μάνταλος ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπιζαν.

«Παραμένει προτεραιότητα της Λανς ο Λιβάι Γκαρσία»

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Ο 25χρονος επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι ο νούμερο 1 στόχος της Λανς για την επιθετικής της γραμμή. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφου Σεμπαστιέν Ντενίς του «footmercato», ο οποίος αναφέρει πως η γαλλική ομάδα ενδιαφέρεται ακόμη για την απόκτηση του 25χρονου ποδοσφαιριστή, παρά την «πολυπλοκότητα της υπόθεσης», όπως συμπληρώνει.

Η ΑΕΚ φυσικά δεν πρόκειται να ρίξει τις απαιτήσεις της, με τον Λιβάι Γκαρσία να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με την Ένωση και στα ευρωπαϊκά ματς που έρχονται με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Champions League. Η ΑΕΚ έχει ήδη απορρίψει την πρόταση των 21,5 εκατ. ευρώ της Λανς για τον Λιβάι Γκαρσία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει μεταφέρει στον ποδοσφαιριστή την επιθυμία να του ανανεώσει το συμβόλαιο με αποδοχές που θα φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η ΑΕΚ θα ψάξει ευρωπρόκριση, με ενδεκάδα που πήρε νταμπλ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

09:35 - 29.07.2023

Η ΑΕΚ θα ψάξει ευρωπρόκριση, με ενδεκάδα που πήρε νταμπλ

Δεν θα είναι ίδια η ομάδα της ΑΕΚ που θα μπει βαθιά στη σεζόν από τον Σεπτέμβρη, αλλά ο Αλμέιδα για τις ευρωπαϊκές μάχες του Αυγούστου έκανε μια συνειδητή και ποδοσφαιρικά λογική επιλογή. Γράφει ο Κώστας Τσίλης.

Εξυπακούεται πως ο Γκαρσία έχει στο μυαλό του την πρόκληση ενός πολύ καλύτερου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ειδικά από την στιγμή που βλέπει πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες τοπ πρωταθλημάτων.