Η τελευταία φορά που ο Πόνσε συνάντησε τον Ολυμπιακό (vid)

Εζέκιελ Πόνσε

i

©Intime

Η τελευταία φορά που ο Πόνσε συνάντησε τον Ολυμπιακό (vid)

Κώστας Τόπας 12:38 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 15.09.2023

Ο Εζέκιελ Πόνσε θα συναντήσει για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό στην καριέρα του. Εναν αντίπαλο που τελευταία φορά που τον συνάντησε βρήκε δίχτυα με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός επιθετικός με ιταλικό διαβατήριο, ο οποίος πραγματοποίησε μια εξαιρετική σε προσωπικό επίπεδο σεζόν, πετυχαίνοντας 21 γκολ σε 43 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της ΑΕΚ, επέστρεψε το καλοκαίρι στον τόπο του εγκλήματος. Σε ένα ρόστερ, σαφέστατα αναβαθμισμένο από την πρώτη του θητεία στην Ένωση και με έναν προπονητή που οι απαιτήσεις του και ο τρόπος παιχνιδιού του ταιριάζουν «γάντι» στον Εζέκιελ Πόνσε.

Στην πρώτη του σεζόν με τα «κιτρινόμαυρα» ο Αργεντινός φορ ξεπέρασε τον Ίσμαελ Μπλάνκο σε τέρματα, ο οποίος τη σεζόν 2007-2008 είχε βρει τα δίχτυα των αντιπάλων 19 φορές. Κι όλα αυτά σε μια ομάδα που δεν δουλεύτηκε για να τον βοηθάει, που δεν είχε κανονικούς εξτρέμ, που γενικώς δεν έχει τον τρόπο να αξιοποιήσει τον σέντερ φορ-γκολτζή που διέθετε στο ρόστερ της.

Ο Πόνσε είναι σέντερ φορ, αλλά όχι ο κλασικός επιθετικός «κουτιού» (χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να σταθεί και μόνος του). Πολύ καλός στα τελειώματα, με υπερτίμιο δεξί πόδι και αρκετά τρεξίματα ώστε να βοηθά και στο πρεσάρισμα. Ειδικά, σε ό, τι αφορά το κομμάτι του πρέσινγκ, φαντάζει ιδανικό στο στιλ παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Φέτος, ο Έκι πρόλαβε να αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια με την Ένωση. Αρχικά, κόντρα στην Αντβέρπ στο Βέλγιο, σε ένα παιχνίδι που μπήκε εσπευσμένα, μετά τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία

Στη ρεβάνς πήρε φανέλα βασικού και λίγο έλειψε να πετύχει το πρώτο του γκολ στην δεύτερη του θητεία στην ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο Πόνσε απείλησε στο 16' για την ΑΕΚ. Ο Χατζισαφί έκανε μια καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά και ο Αργεντινός φορ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Λίγο αργότερα, έπειτα από λάθος στην άμυνα της Άντβερπ, ο Αργεντινός πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Μπουτέ με ωραία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ

Στις 3 Σεπτεμβρίου αγωνίστηκε για 67' κόντρα στον Βόλο, έχοντας θετική παρουσία αλλά χωρίς να βρίσκει δίχτυα. 

Αυτή την Κυριακή (17/09, 21:30) η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην «OPAP Arena» στο πρώτο ντέρμπι της φετινής Stoiximan Super League. Ο Εζέκιελ Πόνσε θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά τους «ερυθρόλευκους» στην καριέρα του. Την πρώτη ήταν στις 17 Φεβρουαρίου του 2019. Τότε η ΑΕΚ είχε γνωρίσει την ήττα με 4-1 από τον Ολυμπιακό για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Πόνσε να ανοίγει το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους» στο τρίτο λεπτό του αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο Βούκοβιτς έκανε αβίαστο σφάλμα, πασάροντας λανθασμένα προς τον Τσιμίκα, με τον Κλωναρίδη να κλέβει, να κατεβαίνει από δεξιά και να γυρίζει παράλληλα. 

Τότε ο Σα κι εν μέρει ο Σισέ ολοκλήρωσαν τις… γκέλες των γηπεδούχων, αποκρούοντας ασταθώς και «στρώνοντας» στον Πόνσε, που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει από κοντινή απόσταση σε κενή εστία, κάνοντας το 1-0 στο Φάληρο για την Ένωση.