Μπάχαλο η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πριν από την ΑΕΚ – Φευγάτοι οι... μισοί παίκτες!

Ο Μίσιτς σε μονομαχία με τον Μάνταλο.

i

©intime

Μπάχαλο η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πριν από την ΑΕΚ – Φευγάτοι οι... μισοί παίκτες!

Γιώργος Σακελλαρίου 18:44 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:48 - 06.08.2023

Η κατάσταση στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ δύο μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι έκρυθμη, ενώ ο τεχνικός της Γκόριτσα έδειξε τον δρόμο στην Ένωση.

Η ισοπαλία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τη Γκόριτσα εντός έδρας το βράδυ του Σαββάτου, έχει προκαλέσει αναταραχή στην αντίπαλο της ΑΕΚ.

Οι οπαδοί, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, είναι εξοργισμένοι με τον τεχνικό Ιγκόρ Μπίσκαν και τον τεχνικό διευθυντή ουσιαστικά Ντάριο Σίμιτς. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι ότι πολλοί παίκτες είναι φευγάτοι και κοιτούν το μέλλον τους μακριά από τη Ντιναμό.

Στα αποδυτήρια, σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, δεν υπάρχει συσπείρωση, ο Μπίσκαν δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει και η Ντιναμό με τέσσερις βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς νίκη εντός (ήττα με Χάιντουκ και ισοπαλία με Γκόριτσα), έρχεται στην OPAP Arena με κομμένα τα φτερά. Ο Σίμιτς και ο Μπίσκαν στην παρούσα φάση είναι εκτεθειμένοι. Ο πρώτος κατηγορείται ότι δεν στελέχωσε σωστά την ομάδα και ο δεύτερος για την εικόνα στο γήπεδο.

Αντίο Ιβάνουσετς, Πέτκοβιτς, Λιβάκοβιτς, Σούταλο

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη Ντιναμό, είναι ότι τέσσερις παίκτες είναι προς πώληση. Ο Ιβάνουσετς, ο αριστερός εξτρέμ που κοστολογείται 12 εκατ. ευρώ, φέρεται να είναι μία ανάσα από τη Φέγενορντ. Ο διεθνής Κροάτης δεν έπαιξε στη ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League με την Αστάνα και χθες με τη Γκόριτσα μπήκε αλλαγή. Σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, «η αντιμετώπιση του Ιβάνουσετς υποδηλώνει μια θλιβερή αλήθεια για τους οπαδούς της Ντιναμό. Είναι πρώην παίκτης της! Μάλλον θα παίξει και τα δύο παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ και μετά θα αποχαιρετήσει».

Στη Φενέρ, παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρονταν το προηγούμενο διάστημα, περιμένουν τα ματς της Ντιναμό με την ΑΕΚ για να πάρουν τον διεθνή Μουντιαλικό γκολκίπερ Ντόμινικ Λιβάκοβιτς. Τον τελευταίο έχει στη λίστα της και η Αλμερία.

Στην Τουρκία είναι πιθανό να συνεχίσει και ο βασικός φορ (επίσης έπαιξε στο Μουντιάλ), ο Μπρούνο Πέτκοβιτς. Ένας επιθετικός που είναι στο στόχαστρο του τεχνικού της Τράμπζονσπορ του Νέναντ Μπιέλιτσα. Η ομάδα των Μπακασέτα, Κουρμπέλη, Σιώπη έχει κάνει πρόταση και περιμένει απάντηση.

Σε ό,τι αφορά τον στόπερ Γιόσιπ Σούταλο, φέρεται να είναι στη λίστα των Άγιαξ, Νάπολι, Φιορεντίνα, αλλά και της Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και όχι μόνο… Με τέσσερις βασικούς, να βρίσκονται με το 1,5 πόδι εκτός «Μάξιμιρ», άρα να σκέφτονται το μέλλον τους κι όχι τα ματς με την ΑΕΚ, τον κόσμο εξαγριωμένο και τον Μπίσκαν να δέχεται σκληρή κριτική, η Ντιναμό μοιάζει πυριτιδαποθήκη. Το θέμα είναι αν θα βάλει η ΑΕΚ τη σπίθα…

Το μπλόκο στον Μίσιτς

Παρά την ποιότητα και το ταλέντο που διαθέτει η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθοριστικός στο παιχνίδι της είναι ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, ο Γιόσιπ Μίσιτς. Ο τελευταίος ήταν βασικός στα χαφ με τη Γκόριτσα και ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, ουσιαστικά έστειλε μήνυμα στον Ματίας Αλμέιδα για το πως θα σταματήσει τη Ντιναμό.

Στο πρώτο ημίχρονο η αντίπαλος της ΑΕΚ ήταν άνευρη. Το απόλυτο μηδέν. Ακόμα και ο Μπίσκαν δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του. Δεν εξήγησε, ωστόσο, την απόδοση των παικτών του στο πρώτο ημίχρονο. Απλά ξεστόμισε τρεις λέξεις: «Δεν παίξαμε τίποτα».

Στα κροατικά ΜΜΕ, μάλιστα, ανέφεραν: «Είναι απορίας άξιο πώς η Ντιναμό δεν κατάφερε να στείλει ούτε μία μπάλα μέσα στην αντίπαλη εστία σε όλο το πρώτο μισό του αγώνα με την Γκόριτσα. Καλύτερα στατιστικά είχε η Ντιναμό στις συναντήσεις με Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι...».

Ο τεχνικός της Γκόριτσα Ζέλικο Σόπιτς μπλόκαρε για μεγάλο διάστημα τη Ντιναμό και όπως σχολίασε μετά την αναμέτρηση χρησιμοποίησε «καουμπόικη» τακτική: «Ο πιο εύκολος τρόπος να νικήσεις τους Ινδιάνους είναι να σκοτώσεις τον αρχηγό! Η Ντιναμό έχει αρκετούς, αλλά η τακτική ιδέα ήταν να περιορίσουμε τον Μίσιτς».

Οι Κροάτες στην ανάλυσή τους αναφέρουν ότι ο Σόπιτς εκτίμησε σωστά ότι ο κεντρικός μέσος της Ντιναμό θα μπορούσε να του δημιουργήσει τα περισσότερα προβλήματα στα αρχικά του σχέδια. Και χωρίς την επίδραση του Μίσιτς, το παιχνίδι της Ντιναμό δεν ήταν δημιουργικό.