Η επιλογή του Αλμέιδα για αριστερό μπακ στο ματς με Βόλο, θα έχει ορίζοντα και το ντέρμπι

Ματίας Αλμέιδα

i

©Intime

Η επιλογή του Αλμέιδα για αριστερό μπακ στο ματς με Βόλο, θα έχει ορίζοντα και το ντέρμπι

Κώστας Τσίλης 09:25 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 03.01.2024

Η απόφαση που θα πάρει ο Αλμέιδα για το αριστερό άκρο της άμυνας στο σημερινό ματς της ΑΕΚ με τον Βόλο, αλλά και η αγωνιστική εικόνα, θα είναι κριτήριο και για το κυριακάτικο ντέρμπι στο Φάληρο

Για την ΑΕΚ το σημερινό (19:00) ματς με τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει μεγάλη σημασία και μάλιστα για περισσότερους από έναν λόγους. Η Ένωση έχει ανάγκη να επιστρέψει στις νίκες, χρειάζεται να κάνει ένα ξέσπασμα, όπως επίσης χρειάζεται να βρει ξανά και τον αγωνιστικό της ρυθμό, ενόψει απαιτητικών παιχνιδιών που ακολουθούν. Ακόμα και να συνηθίσει την άδεια από κόσμο στην Φιλαδέλφεια, έχει ανάγκη, καθότι συνιστά πρωτόγνωρη κατάσταση και θα την βρει μπροστά στα ματς κυπέλλου και σε ντέρμπι. 

Όμως με δεδομένη την συνθήκη που έχει διαμορφωθεί με τα συνεχόμενα σημαντικά ματς, ακόμα και οι επιλογές που θα κάνει ο Ματίας Αλμέιδα για το σημερινό παιχνίδι με τον Βόλο, έχουν προβολή και σ' αυτά που ακολουθούν. Με πιο χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση, την θέση του αριστερού μπακ. Ο Αλμέιδα δεν θα έχει σήμερα ούτε τον Χατζισαφί, ούτε τον Μοχαμάντι. Αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για το σημερινό ματς. Ακόμα και αν η αναζήτηση αριστερού μπακ στην μεταγραφική αγορά ολοκληρωθεί άμεσα (που δεν υπάρχει ένδειξη για κάτι τέτοιο), δύσκολα αυτό θα αφορά το ντέρμπι της Κυριακής στο Φάληρο ή ακόμα και το πρώτο ματς κυπέλλου της επόμενης Τετάρτης. 

Επομένως δεδομένα η επιλογή που θα κάνει σήμερα ο Αλμέιδα για το αριστερό άκρο της άμυνας, θα έχει ορίζοντα σίγουρα και το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Το προβάδισμα στο μυαλό του Αργεντινού τεχνικού, το έχει ξεκάθαρα η περίπτωση του Σταύρου Πήλιου. Είναι κάτι άλλωστε που ίδιος το είχε βάλει στο τραπέζι της συζήτησης εδώ και πολύ καιρό. Ως εκ τούτου είναι κάτι που το έχει επεξεργαστεί. Εξάλλου και το σημερινό ματς, μοιάζει ως μια ιδανική συνθήκη, για να πάρει ο Πήλιος την ευκαιρία του να ξεκινήσει για πρώτη φορά βασικός. 

Δεν φαίνεται πως μπορεί να προκύψει κάποια άλλη επιλογή έκπληξη, ειδικά από την στιγμή που ο Σιντιμπέ δεν είναι ακόμα έτοιμος. Αλλά ποτέ δεν υπάρχει απόλυτη σιγουριά, πως ο Αλμέιδα, δεν θα βγάλει κάποιον άσο από το μανίκι του. Το πιο πιθανό όμως, είναι να πάει στην επιλογή του Πήλιου. Και αν αυτό επιβεβαιωθεί, είναι βέβαιο πως στο μυαλό του Αργεντινού υπάρχει η προοπτική να πάρει ο νεαρός μπακ το βάπτισμα του πυρός με τον Βόλο, να πάρει και τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό, προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει την θέση του και για το κυριακάτικο ντέρμπι. 

Εξάλλου είναι δεδομένο πως για να φτάσει ο Αλμέιδα να δώσει την θέση του βασικού στον Πήλιο, θα έχει προηγηθεί και η σχετική δουλειά και προετοιμασία αλλά και αξιολόγηση στον βαθμό ετοιμότητας.